Բաղադրությունը`

  • 250 գրամ ալյուր
  • 125 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ արևածաղիկի ձեթ (անհոտ)
  • ջեմ (ըստ ցանկության, ես վերցրել եմ թզի ջեմ)
  • շաքարի փոշի
  • սառը ջուր անհրաժեշտության դեպքում

Պատրաստման եղանակը`


1.Ալյուրը մաղել, վրան ավելացնել շաքարավազը և ձեթը: Ձեռքերով խմոր հունցել: Պետք է ստացվի էլաստիկ, ոչ այնքան փափուկ խմոր: Եթե խմորը փշրվում է, ավելացնել սառը ջուր: Ջրի չափը կախված է ալյուրի որակից:
2.Խմորից ձևավորել փոքր ձվի չափ գնդիկներ: Ջեռոցի թավայի վրա յուղաթերթ դնել, գնդիկները շարել վրան: Մատով գնդիկների վրա փոսիկներ անել: Փսիկների մեջ լցնել ջեմ: Թխել 160 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե: Մատուցելուց առաջ վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձեթ ջեմ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Էկլեր

Տորտինո

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Միջինք (Տապլա)

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Շառլոտկա

Գազարով կեքս

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սալորով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Ծիրանով բիսկվիտ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սամոսա

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե կեքս

Կուլչա

Ելակով ալադի

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ավելուկով ոսպապուր

Տիրամիսու

Չիչխանով կոկտեյլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադով կեքսեր

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դդմիկով կոտլետ

Հոնով և տանձով ջեմ

Բազուկով չեխական դերունի

Նրբություն

Կոլդունի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Հավի միս «Բան-Բան»

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Ընկույզով ավելուկ

Մաղադանոսով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սև հաղարջը ձմռան համար

Սոխառածով ավելուկի աղցան