Բաղադրությունը`

  • 250 գրամ ալյուր
  • 125 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ արևածաղիկի ձեթ (անհոտ)
  • ջեմ (ըստ ցանկության, ես վերցրել եմ թզի ջեմ)
  • շաքարի փոշի
  • սառը ջուր անհրաժեշտության դեպքում

Պատրաստման եղանակը`


1.Ալյուրը մաղել, վրան ավելացնել շաքարավազը և ձեթը: Ձեռքերով խմոր հունցել: Պետք է ստացվի էլաստիկ, ոչ այնքան փափուկ խմոր: Եթե խմորը փշրվում է, ավելացնել սառը ջուր: Ջրի չափը կախված է ալյուրի որակից:
2.Խմորից ձևավորել փոքր ձվի չափ գնդիկներ: Ջեռոցի թավայի վրա յուղաթերթ դնել, գնդիկները շարել վրան: Մատով գնդիկների վրա փոսիկներ անել: Փսիկների մեջ լցնել ջեմ: Թխել 160 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե: Մատուցելուց առաջ վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձեթ ջեմ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Միջինք (Տապլա)

Շոկոլադե տորթ

Շառլոտկա

Կիտրոնով թխվածք

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Էկլեր

Կեֆիրով թխվածք

Ելակով ալադի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Տորթ <<Պանչո>>

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կուլչա

Բանանով հաց

Հաղարջով ալադի

Սամոսա

Շոկոլադե կեքս

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Մաղադանոսով կոտլետ

Չիչխանով կոկտեյլ

Տիրամիսու

Հոնով և տանձով ջեմ

Բազուկով չեխական դերունի

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով ավելուկ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Lյարդով տորթ

Կոլդունի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Շոկոլադով կեքսեր

Հավի միս «Բան-Բան»

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Նրբություն

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սրտաձև էկլեր