Բաղադրությունը`

  • 250 գրամ ալյուր
  • 125 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ արևածաղիկի ձեթ (անհոտ)
  • ջեմ (ըստ ցանկության, ես վերցրել եմ թզի ջեմ)
  • շաքարի փոշի
  • սառը ջուր անհրաժեշտության դեպքում

Պատրաստման եղանակը`


1.Ալյուրը մաղել, վրան ավելացնել շաքարավազը և ձեթը: Ձեռքերով խմոր հունցել: Պետք է ստացվի էլաստիկ, ոչ այնքան փափուկ խմոր: Եթե խմորը փշրվում է, ավելացնել սառը ջուր: Ջրի չափը կախված է ալյուրի որակից:
2.Խմորից ձևավորել փոքր ձվի չափ գնդիկներ: Ջեռոցի թավայի վրա յուղաթերթ դնել, գնդիկները շարել վրան: Մատով գնդիկների վրա փոսիկներ անել: Փսիկների մեջ լցնել ջեմ: Թխել 160 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե: Մատուցելուց առաջ վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձեթ ջեմ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Էկլեր

Տորտինո

Կեֆիրով թխվածք

Լեբկուխեն

Շոկոլադե տորթ

Գազարով տորթ

Միջինք (Տապլա)

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Գազարով կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Շառլոտկա

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սալորով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սամոսա

Կուլչա

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե կեքս

Բանանով հաց

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան Վաֆլի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Տիրամիսու

Lյարդով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Ընկույզով ավելուկ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Նրբություն

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Կոլդունի

Սև հաղարջը ձմռան համար

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով կոկտեյլ

Բազուկով չեխական դերունի

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մաղադանոսով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք