Բաղադրությունը`

  • 250 գրամ ալյուր
  • 125 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ արևածաղիկի ձեթ (անհոտ)
  • ջեմ (ըստ ցանկության, ես վերցրել եմ թզի ջեմ)
  • շաքարի փոշի
  • սառը ջուր անհրաժեշտության դեպքում

Պատրաստման եղանակը`


1.Ալյուրը մաղել, վրան ավելացնել շաքարավազը և ձեթը: Ձեռքերով խմոր հունցել: Պետք է ստացվի էլաստիկ, ոչ այնքան փափուկ խմոր: Եթե խմորը փշրվում է, ավելացնել սառը ջուր: Ջրի չափը կախված է ալյուրի որակից:
2.Խմորից ձևավորել փոքր ձվի չափ գնդիկներ: Ջեռոցի թավայի վրա յուղաթերթ դնել, գնդիկները շարել վրան: Մատով գնդիկների վրա փոսիկներ անել: Փսիկների մեջ լցնել ջեմ: Թխել 160 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե: Մատուցելուց առաջ վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձեթ ջեմ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Գազարով տորթ

Շառլոտկա

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Լեբկուխեն

Էկլեր

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կիտրոնով թխվածք

Միջինք (Տապլա)

Գազարով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Հաղարջով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Սամոսա

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սալորով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Ելակով ալադի

Ամերիկյան Փանքեյք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կուլչա

Շոկոլադով կեքսեր

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Չիչխանով կոկտեյլ

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Հոնով և տանձով ջեմ

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սրտաձև էկլեր

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Դդմիկով կոտլետ

Կոլդունի

Հավի միս «Բան-Բան»

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Նրբություն

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մաղադանոսով կոտլետ

Ընկույզով ավելուկ

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի