Բաղադրությունը`

  • 250 գրամ ալյուր
  • 125 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ արևածաղիկի ձեթ (անհոտ)
  • ջեմ (ըստ ցանկության, ես վերցրել եմ թզի ջեմ)
  • շաքարի փոշի
  • սառը ջուր անհրաժեշտության դեպքում

Պատրաստման եղանակը`


1.Ալյուրը մաղել, վրան ավելացնել շաքարավազը և ձեթը: Ձեռքերով խմոր հունցել: Պետք է ստացվի էլաստիկ, ոչ այնքան փափուկ խմոր: Եթե խմորը փշրվում է, ավելացնել սառը ջուր: Ջրի չափը կախված է ալյուրի որակից:
2.Խմորից ձևավորել փոքր ձվի չափ գնդիկներ: Ջեռոցի թավայի վրա յուղաթերթ դնել, գնդիկները շարել վրան: Մատով գնդիկների վրա փոսիկներ անել: Փսիկների մեջ լցնել ջեմ: Թխել 160 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե: Մատուցելուց առաջ վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձեթ ջեմ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Էկլեր

Տորտինո

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով տորթ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Միջինք (Տապլա)

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Շառլոտկա

Շոկոլադե տորթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սալորով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սամոսա

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե կեքս

Կուլչա

Ելակով ալադի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Lյարդով տորթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան վաֆլի

Շոկոլադով կեքսեր

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Ավելուկով ոսպապուր

Դդմիկով կոտլետ

Ընկույզով ավելուկ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Սրտաձև էկլեր

Հավի միս «Բան-Բան»

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կոլդունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Չիչխանով կոկտեյլ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հոնով և տանձով ջեմ

Բազուկով չեխական դերունի

Մածունով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու