Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 4 հատ ձու
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 1 բաժակ ալյուր
    • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
    • 2 հատ խնձոր
  • Մրգային միջուկի համար`
    • 5 հատ խնձոր
    • 50 գրամ կարագ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կոնյակ
    • 1 թ/գ դարչին
    • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խնձորները լվանալ, հեռացնել կեղևը և բաժանել յուրաքանչյուրը 8 հավասար մասի։
2.Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազը, խառնել և ավելացնել խնձորները։ Տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել դարչինը և նորից 1 ճ/գ շաքարավազ։ Որպեսզի խնձորները ավելի լավ գույն և բույր ունենան, ավելացնել 1 ճ/գ կոնյակ և այրել։ Այսպես շաքարավազը ավելի հեշտ կկարամելացվի։ Պատրաստի խնձորները թողնել, որ մի փոքր հովանան։ Թխվածքի ամանի հատակին և պատերին կարագ քսել։ Խնձորները ծաղիկի տեսքով դասավորել ամանի հատակին։ Վրան լցնել մանրացրած ընկույզը։
2.Խմորը պատրաստելու համար նախ ձվերը հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը և հարել այնքան, մինչև որ ստացվի սպիտակ զանգված։ Ապա ավելացնել ալյուրի և փխրեցուցիչի խառնուրդը։ Որպեսզի խմորը լավ բարձրանա, ալյուրը անցկացնել մաղով։ Այսպես ալյուրը թթվածնով կհարստանա ու խմորը լավ կբարձրանա։ Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել նախօրոք մաքրած և կտրատած 2 հատ խնձոր։ Խմորը ավելացնել արդեն իսկ ծաղիկի տեսքվ շարված խնձորների վրա, գդալով թեթևակի հավասարեցնել և թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել մոտ 10 րոպե , որ հովանա, ապա շուռ տալ շառլոտկան։ Այսպիսով խնձորները կհայտվեն վերևում և ավելի գեղեցիկ տեսք կունենա։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

խնձոր ալյուր շաքարավազ դարչին կոնյակ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Էկլեր

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Պասի թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Ելակով ալադի

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Սրտաձև միջուկով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Մաղադանոսով կոտլետ

Ամերիկյան Փանքեյք

Չիչխանով կոկտեյլ

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Հոնով և տանձով ջեմ

Բազուկով չեխական դերունի

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Lյարդով տորթ

Կուլչա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Կիվիով կոկտեյլ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Շոկոլադով կեքսեր

Մարինացված բազուկ

Կոլդունի

Նրբություն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դդումով աղցան

Սամոսա

Դդմիկով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր