Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 4 հատ ձու
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 1 բաժակ ալյուր
    • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
    • 2 հատ խնձոր
  • Մրգային միջուկի համար`
    • 5 հատ խնձոր
    • 50 գրամ կարագ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կոնյակ
    • 1 թ/գ դարչին
    • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խնձորները լվանալ, հեռացնել կեղևը և բաժանել յուրաքանչյուրը 8 հավասար մասի։
2.Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազը, խառնել և ավելացնել խնձորները։ Տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել դարչինը և նորից 1 ճ/գ շաքարավազ։ Որպեսզի խնձորները ավելի լավ գույն և բույր ունենան, ավելացնել 1 ճ/գ կոնյակ և այրել։ Այսպես շաքարավազը ավելի հեշտ կկարամելացվի։ Պատրաստի խնձորները թողնել, որ մի փոքր հովանան։ Թխվածքի ամանի հատակին և պատերին կարագ քսել։ Խնձորները ծաղիկի տեսքով դասավորել ամանի հատակին։ Վրան լցնել մանրացրած ընկույզը։
2.Խմորը պատրաստելու համար նախ ձվերը հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը և հարել այնքան, մինչև որ ստացվի սպիտակ զանգված։ Ապա ավելացնել ալյուրի և փխրեցուցիչի խառնուրդը։ Որպեսզի խմորը լավ բարձրանա, ալյուրը անցկացնել մաղով։ Այսպես ալյուրը թթվածնով կհարստանա ու խմորը լավ կբարձրանա։ Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել նախօրոք մաքրած և կտրատած 2 հատ խնձոր։ Խմորը ավելացնել արդեն իսկ ծաղիկի տեսքվ շարված խնձորների վրա, գդալով թեթևակի հավասարեցնել և թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել մոտ 10 րոպե , որ հովանա, ապա շուռ տալ շառլոտկան։ Այսպիսով խնձորները կհայտվեն վերևում և ավելի գեղեցիկ տեսք կունենա։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

խնձոր ալյուր շաքարավազ դարչին կոնյակ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Կիտրոնով թխվածք

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե բիսկվիտ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Միջինք (Տապլա)

Տորթ <<Պանչո>>

Ծիրանով բիսկվիտ

Նուտելայով բրաունի

Սև հաղարջով կեքս

Հաղարջով ալադի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Բանանով հաց

Շոկոլադե կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ելակով ալադի

Չիչխանով կոկտեյլ

Հոնով և տանձով ջեմ

Վեգան վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Բազուկով չեխական դերունի

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Lյարդով տորթ

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Կոլդունի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Դդումով աղցան

Սամոսա

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Սև հաղարջը ձմռան համար

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով կոտլետ