Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 4 հատ ձու
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 1 բաժակ ալյուր
    • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
    • 2 հատ խնձոր
  • Մրգային միջուկի համար`
    • 5 հատ խնձոր
    • 50 գրամ կարագ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կոնյակ
    • 1 թ/գ դարչին
    • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խնձորները լվանալ, հեռացնել կեղևը և բաժանել յուրաքանչյուրը 8 հավասար մասի։
2.Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազը, խառնել և ավելացնել խնձորները։ Տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել դարչինը և նորից 1 ճ/գ շաքարավազ։ Որպեսզի խնձորները ավելի լավ գույն և բույր ունենան, ավելացնել 1 ճ/գ կոնյակ և այրել։ Այսպես շաքարավազը ավելի հեշտ կկարամելացվի։ Պատրաստի խնձորները թողնել, որ մի փոքր հովանան։ Թխվածքի ամանի հատակին և պատերին կարագ քսել։ Խնձորները ծաղիկի տեսքով դասավորել ամանի հատակին։ Վրան լցնել մանրացրած ընկույզը։
2.Խմորը պատրաստելու համար նախ ձվերը հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը և հարել այնքան, մինչև որ ստացվի սպիտակ զանգված։ Ապա ավելացնել ալյուրի և փխրեցուցիչի խառնուրդը։ Որպեսզի խմորը լավ բարձրանա, ալյուրը անցկացնել մաղով։ Այսպես ալյուրը թթվածնով կհարստանա ու խմորը լավ կբարձրանա։ Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել նախօրոք մաքրած և կտրատած 2 հատ խնձոր։ Խմորը ավելացնել արդեն իսկ ծաղիկի տեսքվ շարված խնձորների վրա, գդալով թեթևակի հավասարեցնել և թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել մոտ 10 րոպե , որ հովանա, ապա շուռ տալ շառլոտկան։ Այսպիսով խնձորները կհայտվեն վերևում և ավելի գեղեցիկ տեսք կունենա։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

խնձոր ալյուր շաքարավազ դարչին կոնյակ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Էկլեր

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Տորտինո

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Ելակով ալադի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Հաղարջով ալադի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե կեքս

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Տիրամիսու

Չիչխանով կոկտեյլ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Ավելուկով ոսպապուր

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Կիվիով կոկտեյլ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Շոկոլադով կեքսեր

Ամերիկյան Փանքեյք

Հոնով և տանձով ջեմ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Նրբություն

Դդումով աղցան

Կոլդունի

Սև հաղարջը ձմռան համար

Սամոսա

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Lյարդով տորթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Դդմիկով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Կուլչա

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մարինացված բազուկ

Բազուկով չեխական դերունի