Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 4 հատ ձու
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 1 բաժակ ալյուր
    • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
    • 2 հատ խնձոր
  • Մրգային միջուկի համար`
    • 5 հատ խնձոր
    • 50 գրամ կարագ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կոնյակ
    • 1 թ/գ դարչին
    • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խնձորները լվանալ, հեռացնել կեղևը և բաժանել յուրաքանչյուրը 8 հավասար մասի։
2.Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազը, խառնել և ավելացնել խնձորները։ Տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել դարչինը և նորից 1 ճ/գ շաքարավազ։ Որպեսզի խնձորները ավելի լավ գույն և բույր ունենան, ավելացնել 1 ճ/գ կոնյակ և այրել։ Այսպես շաքարավազը ավելի հեշտ կկարամելացվի։ Պատրաստի խնձորները թողնել, որ մի փոքր հովանան։ Թխվածքի ամանի հատակին և պատերին կարագ քսել։ Խնձորները ծաղիկի տեսքով դասավորել ամանի հատակին։ Վրան լցնել մանրացրած ընկույզը։
2.Խմորը պատրաստելու համար նախ ձվերը հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը և հարել այնքան, մինչև որ ստացվի սպիտակ զանգված։ Ապա ավելացնել ալյուրի և փխրեցուցիչի խառնուրդը։ Որպեսզի խմորը լավ բարձրանա, ալյուրը անցկացնել մաղով։ Այսպես ալյուրը թթվածնով կհարստանա ու խմորը լավ կբարձրանա։ Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել նախօրոք մաքրած և կտրատած 2 հատ խնձոր։ Խմորը ավելացնել արդեն իսկ ծաղիկի տեսքվ շարված խնձորների վրա, գդալով թեթևակի հավասարեցնել և թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել մոտ 10 րոպե , որ հովանա, ապա շուռ տալ շառլոտկան։ Այսպիսով խնձորները կհայտվեն վերևում և ավելի գեղեցիկ տեսք կունենա։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

խնձոր ալյուր շաքարավազ դարչին կոնյակ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Գազարով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Կեֆիրով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Տորտինո

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե տորթ

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Նուտելայով բրաունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ելակով ալադի

Բանանով հաց

Շոկոլադե կեքս

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Դդումով աղցան

Տիրամիսու

Մարինացված բազուկ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան Վաֆլի

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Կիվիով կոկտեյլ

Ամերիկյան Փանքեյք

Շոկոլադով կեքսեր

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Կուլչա

Բազուկով չեխական դերունի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Նրբություն

Դդմիկով կոտլետ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Lյարդով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Սամոսա

Ելակը բալզամիկ քացախով

Հոնով և տանձով ջեմ

Մաղադանոսով կոտլետ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կոլդունի

Չիչխանով կոկտեյլ