Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 4 հատ ձու
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 1 բաժակ ալյուր
    • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
    • 2 հատ խնձոր
  • Մրգային միջուկի համար`
    • 5 հատ խնձոր
    • 50 գրամ կարագ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կոնյակ
    • 1 թ/գ դարչին
    • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խնձորները լվանալ, հեռացնել կեղևը և բաժանել յուրաքանչյուրը 8 հավասար մասի։
2.Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազը, խառնել և ավելացնել խնձորները։ Տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել դարչինը և նորից 1 ճ/գ շաքարավազ։ Որպեսզի խնձորները ավելի լավ գույն և բույր ունենան, ավելացնել 1 ճ/գ կոնյակ և այրել։ Այսպես շաքարավազը ավելի հեշտ կկարամելացվի։ Պատրաստի խնձորները թողնել, որ մի փոքր հովանան։ Թխվածքի ամանի հատակին և պատերին կարագ քսել։ Խնձորները ծաղիկի տեսքով դասավորել ամանի հատակին։ Վրան լցնել մանրացրած ընկույզը։
2.Խմորը պատրաստելու համար նախ ձվերը հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը և հարել այնքան, մինչև որ ստացվի սպիտակ զանգված։ Ապա ավելացնել ալյուրի և փխրեցուցիչի խառնուրդը։ Որպեսզի խմորը լավ բարձրանա, ալյուրը անցկացնել մաղով։ Այսպես ալյուրը թթվածնով կհարստանա ու խմորը լավ կբարձրանա։ Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել նախօրոք մաքրած և կտրատած 2 հատ խնձոր։ Խմորը ավելացնել արդեն իսկ ծաղիկի տեսքվ շարված խնձորների վրա, գդալով թեթևակի հավասարեցնել և թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել մոտ 10 րոպե , որ հովանա, ապա շուռ տալ շառլոտկան։ Այսպիսով խնձորները կհայտվեն վերևում և ավելի գեղեցիկ տեսք կունենա։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

խնձոր ալյուր շաքարավազ դարչին կոնյակ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Էկլեր

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե տորթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Ելակով ալադի

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադե կեքս

Միջինք (Տապլա)

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կիվիով կոկտեյլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Հոնով և տանձով ջեմ

Բազուկով չեխական դերունի

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Ամերիկյան Փանքեյք

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Չիչխանով կոկտեյլ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Սամոսա

Դդմիկով կոտլետ

Դդումով աղցան

Կոլդունի

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Lյարդով տորթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Նրբություն

Սև հաղարջը ձմռան համար

Սրտաձև էկլեր