Բաղադրությունը`

  • 1 հատ նարինջ
  • 500 գրամ ալյուր
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • շաքարի փոշի
  • 100 մլ ջուր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Նարինջի վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել 3-5 րոպե, ապա լավ լվանալ և անցկացնել մսաղացով՝ առանց կեղևը հեռացնելու։
2․Աղացած նարինջի վրա ավելացնել շաքարավազը, ջուրը, ձեթը և խառնել։
2․Առանձին տարայի մեջ ալյուրի վրա ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղը։
4․Չոր զանգվածը լցնել նարինջի թաց զանգվածի վրա և հունցել մինչև ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպնող խմոր։
5․Խմորը բաժանել փոքրիկ գնդիկների։ Յուրաքանչյուր գնդիկը մատներով խաղալով վերածել 1 սմ հաստությամբ և 12-13 սմ երկարությամբ պարանի, ապա հանգույց անել։ Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե։ Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ։ Շատ համեղ է ստացվում թեյի հետ։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Կախված մրգի հյութեղությունից և ալյուրի որակից, հնարավոր է ալյուրը ավելի շատ կամ ավելի քիչ պահանջվի։ Դրա համար էլ ալյուրը քիչ-քիչ ավելացրեք։
2․Թխվածքաբլիթները կարող եք թխել նաև գնդիկների տեսքով։

նարինջ շաքարավազ ալյուր ձեթ փխրեցուցիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սև հաղարջով մաֆին

Կեֆիրով թխվածք

Լեբկուխեն

Շոկոլադե տորթ

Գազարով կեքս

Շառլոտկա

Գազարով տորթ

Էկլեր

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ամերիկյան Փանքեյք

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Կուլչա

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սամոսա

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադով կեքսեր

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադե կեքս

Բանանով հաց

Ելակով ալադի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Կանաչ սխտորի մածուկ

Տիրամիսու

Մածունով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Չիչխանով կոկտեյլ

Հոնով և տանձով ջեմ

Կոլդունի

Սրտաձև էկլեր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Հավի միս «Բան-Բան»

Ընկույզով ավելուկ

Նրբություն

Lյարդով տորթ

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սև հաղարջը ձմռան համար

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք