Բաղադրությունը`

  • 1 հատ նարինջ
  • 500 գրամ ալյուր
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • շաքարի փոշի
  • 100 մլ ջուր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Նարինջի վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել 3-5 րոպե, ապա լավ լվանալ և անցկացնել մսաղացով՝ առանց կեղևը հեռացնելու։
2․Աղացած նարինջի վրա ավելացնել շաքարավազը, ջուրը, ձեթը և խառնել։
2․Առանձին տարայի մեջ ալյուրի վրա ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղը։
4․Չոր զանգվածը լցնել նարինջի թաց զանգվածի վրա և հունցել մինչև ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպնող խմոր։
5․Խմորը բաժանել փոքրիկ գնդիկների։ Յուրաքանչյուր գնդիկը մատներով խաղալով վերածել 1 սմ հաստությամբ և 12-13 սմ երկարությամբ պարանի, ապա հանգույց անել։ Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե։ Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ։ Շատ համեղ է ստացվում թեյի հետ։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Կախված մրգի հյութեղությունից և ալյուրի որակից, հնարավոր է ալյուրը ավելի շատ կամ ավելի քիչ պահանջվի։ Դրա համար էլ ալյուրը քիչ-քիչ ավելացրեք։
2․Թխվածքաբլիթները կարող եք թխել նաև գնդիկների տեսքով։

նարինջ շաքարավազ ալյուր ձեթ փխրեցուցիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Տորտինո

Շառլոտկա

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Միջինք (Տապլա)

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Լեբկուխեն

Գազարով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Սև հաղարջով կեքս

Սամոսա

Տորթ <<Պանչո>>

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ամերիկյան Փանքեյք

Ծիրանով բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադով կեքսեր

Սալորով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Կուլչա

Տիրամիսու

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց (Վեգան)

Չիչխանով կոկտեյլ

Վեգան Վաֆլի

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Հոնով և տանձով ջեմ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ձվով տապակած շրեշտ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով ավելուկ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Դդմիկով կոտլետ

Կոլդունի

Հավի միս «Բան-Բան»

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Նրբություն

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի