Բաղադրությունը`

  • 1 հատ նարինջ
  • 500 գրամ ալյուր
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • շաքարի փոշի
  • 100 մլ ջուր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Նարինջի վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել 3-5 րոպե, ապա լավ լվանալ և անցկացնել մսաղացով՝ առանց կեղևը հեռացնելու։
2․Աղացած նարինջի վրա ավելացնել շաքարավազը, ջուրը, ձեթը և խառնել։
2․Առանձին տարայի մեջ ալյուրի վրա ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղը։
4․Չոր զանգվածը լցնել նարինջի թաց զանգվածի վրա և հունցել մինչև ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպնող խմոր։
5․Խմորը բաժանել փոքրիկ գնդիկների։ Յուրաքանչյուր գնդիկը մատներով խաղալով վերածել 1 սմ հաստությամբ և 12-13 սմ երկարությամբ պարանի, ապա հանգույց անել։ Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե։ Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ։ Շատ համեղ է ստացվում թեյի հետ։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Կախված մրգի հյութեղությունից և ալյուրի որակից, հնարավոր է ալյուրը ավելի շատ կամ ավելի քիչ պահանջվի։ Դրա համար էլ ալյուրը քիչ-քիչ ավելացրեք։
2․Թխվածքաբլիթները կարող եք թխել նաև գնդիկների տեսքով։

նարինջ շաքարավազ ալյուր ձեթ փխրեցուցիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Կիտրոնով թխվածք

Տորտինո

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Շառլոտկա

Գազարով տորթ

Միջինք (Տապլա)

Էկլեր

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Գազարով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Ամերիկյան Փանքեյք

Հաղարջով ալադի

Կուլչա

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սալորով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ելակով ալադի

Սամոսա

Շոկոլադե կեքս

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադով կեքսեր

Տիրամիսու

Չիչխանով կոկտեյլ

Ավելուկով ոսպապուր

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան վաֆլի

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Հոնով և տանձով ջեմ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ընկույզով ավելուկ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կոլդունի

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մաղադանոսով կոտլետ

Հավի միս «Բան-Բան»

Սրտաձև էկլեր

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Բազուկով չեխական դերունի