Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 8 2018Նախաճաշին տարբեր բանջարեղեններով ձվածեղ պատրաստելը վաղուց իմ տարերքն է դարձել: Երկար փորձարկումներից հետո ստեղծվեց ևս մեկ նոր բաղադրատոմսը,որը իր գույներով հիշեցնում է Պորտուգալիան: Ու քանի որ դեպի Պորտուգալիա իմ ճանապարհորդությանը շատ քիչ օրեր են մնացել, այն կանվանեմ Լիսաբոն:
Բաղադրությունը`
- 200 գրամ կանաչ սխտոր
- 2 հատ լոլիկ
- 1 հատ պղպեղ
- 4-5 հատ չիլի պղպեղ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 4 հատ ձու
- խառը կանաչի
- ձեթ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սոխը մանր կտրատել և տապակել ձեթի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացնել երկարությամբ կտրատած պղպեղը և մանր չիլի պղպեղները, տապակել 5-7 րոպե:
2.Լոլիկը լվանալ, կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել տապակվող պղպեղների վրա ու աղ անել: Եփել մոտ 5 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած խառը կանաչին:
3.Երբ լոլիկի հյութը գոլորշանա, ավելացնել հարած ձուն: Թավայի կափարիչը փակել և եփել մինչև ձվի պատրաստ լինելը: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ