Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>
Անի Նալբանդյան · մայիս 7 2015Լավ նախաճաշը լավ օրվա սկիզբ կարող է դառնալ, ուրեմն անցնենք գործի։ Այս նախաճաշը կարող է հիշեցնել մինի պիցցա, չնայած ես սովոր եմ այն պատրաստել հնդկական հացով։ Կարելի է նաև ասել, որ այն հնդկական, հունական և իտալական խոհանոցների միքս է իմ համեստ հայկական խոհանոցում։ Ժամանակ չկորցնենք և անցնենք բաղադրատոմսին։
Բաղադրությունը`
- 2 հատ պիտա կամ 4 հատ փարաթա
- 2 կապ սպանախ
- 2 հատ լոլիկ
- 50 գրամ ֆետտա
- 4 հատ ձու
- զեյթունի ձեթ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Պիտան հորիզոնական ուղղությամբ բաժանել 2 մասի, վերևի շերտի վրա քսել զեյթունի ձեթ և 5 րոպե դնել վառանարում, որպեսզի հացը թարմանա և կարմրի։ Իսկ եթե թարմ թխված փարաթա եք օգտագործում, ապա այս քայլը կարող եք բաց թողնել։
2․Թավան տաքացնել, ավելացնել զեյթունի ձեթ։ Սպանախը լվանալ և տապակել ձեթի մեջ 5 րոպե։
3․Լոլիկը լվանալ, կլպել, կտրատել կլոր-կլոր, համեմել աղով և սև պղպեղով։
4․Տապակած սպանախը դնել հացի վրա, վրան շարել կտրատած լոլիկները, մեջտեղում կոտրել ձուն, վրան ավելացնել մանրացրած ֆետան։ Դնել 175 C ջեռոցում 5-10 րոպե կախված նրանից, թե ձուն ինչքան եփված եք սիրում։ Մատուցել անմիջապես տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ