Դանդուռով ձվածեղ
Անի Նալբանդյան · հուլիս 2 2015Դիտումներ 17389
Նախաճաշը կարելի է դարձնել համեղ և օգտակար դանդուռով ձվածեղի շնորհիվ։ Պատրաստեք և վայելեք այս անչափ համեղ և օգտակար բույսը։
Բաղադրությունը`
- 1 կապ դանդուռ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 2 հատ ձու
- 30 գրամ հալած յուղ կամ կարագ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Դանդուռը լվանալ սառը ջրով և խաշել աղաջրի մեջ։ Խաշելուց հետո տեղափոխել սառույցով ջրի մեջ, պահել 1 րոպե և քամել։ Քամելուց հետո մանր կտրատել։
2․Սոխը կտրատել և սոխառած պատրաստել։ Սոխառածի վրա ավելացնել կտրատած դանդուռը և խառնել։ Ավելացնել հարած ձուն, կափարիչը փակել և մարմանդ կրակի վրա եփել 4-5 րոպե։ Մատուցել սխտոր-մածունով։
Բարի ախորժակ