Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 1 բաժակ մածուն
  • 1 թ/գ սոդա
  • 2 բաժակ ալյուր
  • 10-12 հատ ելակ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ձվերը և շաքարավազը իրար հետ հարել։
2․Սոդան լցնել մածունի մեջ, խառնել և ավելացնել հարած ձվերի վրա։ Ավելացնել ալյուրը և խառնել։ Երբ ստացվի համասեռ զանգված, ավելացնել կտրատած ելակը և խառնել։ ։
3․Թավայի մեջ ձեթ լցնել և տաքացնել։ Ճաշի գդալով վերցնել խմորից, լցնել տաքացած ձեթի մեջ և գդալով մի փոքր տարածել։ Երկու կողմից եփել։ Մատուցելուց առաջ կարելի է շաքարի փոշի ավելացնել։։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


Պարտադիր չէ օգտագործել թարմ մածուն, եթե սառնարանում ունեք թթված մածուն ու չգիտեք ինչ անել, այս բաղադրատոմսը Ձեզ օգնության կհասնի։

ձու շաքարավազ ալյուր սոդա մածուն Կարկանդակներ

Նմանատիպ գրառումներ

Հաղարջով ալադի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Բանանով հաց

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Գազարով տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ամերիկյան Փանքեյք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Շոկոլադով կեքսեր

Մսով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Չիչխանով կոկտեյլ

Սև հաղարջով կեքս

Դդմիկով կոտլետ

Սալորով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Գազարով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կոլդունի

Տորթ <<Պանչո>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մաղադանոսով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Բազուկով չեխական դերունի

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած թելուկ

Կոտլետ "Նրբություն"

Բալը ձյան տակ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սոբա

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ավելուկով ոսպապուր

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Տիրամիսու

Տապակած մանդակ

Հոնով և տանձով ջեմ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կուլչա

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Աղցան <<Արքայազն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Արագ պատրաստվող միս

Կատալոնական աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ