Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ ալյուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 1ճ/գ օսլա
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/4 թ/գ աղացած իմբիր
  • 1/4 թ/գ աղացած մեխակ
  • 1/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 1/4 թ/գ աղացած մշկընկույզ
  • 2 ճ/գ կակաո
  • 0,5 նարնջի կեղև
  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 250 գրամ շաքարի փոշի
  • 1 թ/գ լիմոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Կարագը, շաքարավազը և կաթը լցնել ամանի մեջ և դնել գոլորշու վրա: Կաթը կօգնի, որ կարագն ու շաքարավազը շուտ հալվեն: Գոլորշու վրա շարունակել խառնել մինչև շաքարավազը հալվի:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները` ալյուրը, օսլան, իմբիրը, մեխակը, դարչինը, մշկընկույզը, նարնջի քերած կեղևը և կակաոն: Բոլորը խառնել իրար, վրան ավելացնել արդեն պատրաստի կարագն ու շաքարավազը: Բոլորը միասին լավ խառնել և հունցել:
3.Պատրաստի խմորը բացել, կտրատել սրտաձև և թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
4. Զարդարելու համար պատրաստել սպիտակ գլազուր: Ձվի սպիտակուցը հարել, ավելացնել լիմոնի հյութը, շարունակլ հարել, այնուհետև ավելացնել շաքարավազը: Ստացված գլազուրի մեջ ընկղմել թխվածքաբլիթները: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադ:
Բարի ախորժակ

ալյուր կարագ շաքարավազ օսլա մեխակ դարչին իմբիր մշկընկույզ Սուրբ Վալենտին Արևմտյան խոհանոց Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Սալորով թխվածք

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Էկլեր

Շառլոտկա

Կիտրոնով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Բալը ձյան տակ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե տորթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բազուկով չեխական դերունի

Տորթ <<Պանչո>>

Նուտելայով բրաունի

Սև հաղարջով կեքս

Ելակով ալադի

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Բանանով հաց

Մարինացված բազուկ

Սրտաձև էկլեր

Ծիրանով բիսկվիտ

Հաղարջով ալադի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Թաց շոկոլադե թխվածք

Շոկոլադով կեքսեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Այծի մսով Կարրի

Կաթով կարտոֆիլ

Պաստա Կարբոնարա

Տիրամիսու

Ամերիկյան Փանքեյք

Տապակած մանդակ

Վարսակի շիլա

Կիվիով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Չիչխանով կոկտեյլ

Հոնով և տանձով ջեմ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած թելուկ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ղազան խորոված

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Հունական աղցան

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Դդմիկով կոտլետ

Սամոսա

Ջուր Սասսի

Կուլչա

Lյարդով տորթ

Կոլդունի

Բյոֆ Բուգինյոն

Ելակը բալզամիկ քացախով

Թուրինջով Պունշ

Դալ

Լավաշով իշխան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կեֆտեդես

Մածունով թխվածքաբլիթ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Նրբություն

Սև հաղարջը ձմռան համար

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով