Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ ալյուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 1ճ/գ օսլա
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/4 թ/գ աղացած իմբիր
  • 1/4 թ/գ աղացած մեխակ
  • 1/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 1/4 թ/գ աղացած մշկընկույզ
  • 2 ճ/գ կակաո
  • 0,5 նարնջի կեղև
  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 250 գրամ շաքարի փոշի
  • 1 թ/գ լիմոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Կարագը, շաքարավազը և կաթը լցնել ամանի մեջ և դնել գոլորշու վրա: Կաթը կօգնի, որ կարագն ու շաքարավազը շուտ հալվեն: Գոլորշու վրա շարունակել խառնել մինչև շաքարավազը հալվի:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները` ալյուրը, օսլան, իմբիրը, մեխակը, դարչինը, մշկընկույզը, նարնջի քերած կեղևը և կակաոն: Բոլորը խառնել իրար, վրան ավելացնել արդեն պատրաստի կարագն ու շաքարավազը: Բոլորը միասին լավ խառնել և հունցել:
3.Պատրաստի խմորը բացել, կտրատել սրտաձև և թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
4. Զարդարելու համար պատրաստել սպիտակ գլազուր: Ձվի սպիտակուցը հարել, ավելացնել լիմոնի հյութը, շարունակլ հարել, այնուհետև ավելացնել շաքարավազը: Ստացված գլազուրի մեջ ընկղմել թխվածքաբլիթները: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադ:
Բարի ախորժակ

ալյուր կարագ շաքարավազ օսլա մեխակ դարչին իմբիր մշկընկույզ Սուրբ Վալենտին Արևմտյան խոհանոց Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շառլոտկա

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բալը ձյան տակ

Շոկոլադե կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև էկլեր

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Սև հաղարջով կեքս

Բազուկով չեխական դերունի

Ելակով ալադի

Նուտելայով բրաունի

Հաղարջով ալադի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մարինացված բազուկ

Կաթով կարտոֆիլ

Տապակած մանդակ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վարսակի շիլա

Ամերիկյան Փանքեյք

Մաղադանոսով կոտլետ

Ձվով տապակած թելուկ

Հոնով և տանձով ջեմ

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Չիչխանով կոկտեյլ

Պաստա Կարբոնարա

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Թուրինջով Պունշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ջուր Սասսի

Կուլչա

Lյարդով տորթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կիվիով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Այծի մսով Կարրի

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Կոլդունի

Բյոֆ Բուգինյոն

Կեֆտեդես

Նրբություն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դալ

Լավաշով իշխան

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ղազան խորոված

Սամոսա

Հունական աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ