Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ ալյուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 1ճ/գ օսլա
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/4 թ/գ աղացած իմբիր
  • 1/4 թ/գ աղացած մեխակ
  • 1/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 1/4 թ/գ աղացած մշկընկույզ
  • 2 ճ/գ կակաո
  • 0,5 նարնջի կեղև
  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 250 գրամ շաքարի փոշի
  • 1 թ/գ լիմոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Կարագը, շաքարավազը և կաթը լցնել ամանի մեջ և դնել գոլորշու վրա: Կաթը կօգնի, որ կարագն ու շաքարավազը շուտ հալվեն: Գոլորշու վրա շարունակել խառնել մինչև շաքարավազը հալվի:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները` ալյուրը, օսլան, իմբիրը, մեխակը, դարչինը, մշկընկույզը, նարնջի քերած կեղևը և կակաոն: Բոլորը խառնել իրար, վրան ավելացնել արդեն պատրաստի կարագն ու շաքարավազը: Բոլորը միասին լավ խառնել և հունցել:
3.Պատրաստի խմորը բացել, կտրատել սրտաձև և թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
4. Զարդարելու համար պատրաստել սպիտակ գլազուր: Ձվի սպիտակուցը հարել, ավելացնել լիմոնի հյութը, շարունակլ հարել, այնուհետև ավելացնել շաքարավազը: Ստացված գլազուրի մեջ ընկղմել թխվածքաբլիթները: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադ:
Բարի ախորժակ

ալյուր կարագ շաքարավազ օսլա մեխակ դարչին իմբիր մշկընկույզ Սուրբ Վալենտին Արևմտյան խոհանոց Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Սալորով թխվածք

Տորտինո

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Էկլեր

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Կիտրոնով թխվածք

Շառլոտկա

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով մաֆին

Բալը ձյան տակ

Պասի թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Հաղարջով ալադի

Ելակով ալադի

Բանանով հաց

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադով կեքսեր

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տորթ <<Պանչո>>

Բազուկով չեխական դերունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Միջինք (Տապլա)

Մարինացված բազուկ

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև էկլեր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Ավելուկով ոսպապուր

Հոնով և տանձով ջեմ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Կաթով կարտոֆիլ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Տիրամիսու

Ամերիկյան Փանքեյք

Պաստա Կարբոնարա

Մաղադանոսով կոտլետ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Տապակած մանդակ

Վարսակի շիլա

Ձվով տապակած թելուկ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Թուրինջով Պունշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ջուր Սասսի

Կուլչա

Lյարդով տորթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կիվիով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Այծի մսով Կարրի

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Կոլդունի

Բյոֆ Բուգինյոն

Կեֆտեդես

Նրբություն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դալ

Լավաշով իշխան

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ղազան խորոված

Սամոսա

Հունական աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ