Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ ալյուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 1ճ/գ օսլա
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/4 թ/գ աղացած իմբիր
  • 1/4 թ/գ աղացած մեխակ
  • 1/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 1/4 թ/գ աղացած մշկընկույզ
  • 2 ճ/գ կակաո
  • 0,5 նարնջի կեղև
  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 250 գրամ շաքարի փոշի
  • 1 թ/գ լիմոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Կարագը, շաքարավազը և կաթը լցնել ամանի մեջ և դնել գոլորշու վրա: Կաթը կօգնի, որ կարագն ու շաքարավազը շուտ հալվեն: Գոլորշու վրա շարունակել խառնել մինչև շաքարավազը հալվի:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները` ալյուրը, օսլան, իմբիրը, մեխակը, դարչինը, մշկընկույզը, նարնջի քերած կեղևը և կակաոն: Բոլորը խառնել իրար, վրան ավելացնել արդեն պատրաստի կարագն ու շաքարավազը: Բոլորը միասին լավ խառնել և հունցել:
3.Պատրաստի խմորը բացել, կտրատել սրտաձև և թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
4. Զարդարելու համար պատրաստել սպիտակ գլազուր: Ձվի սպիտակուցը հարել, ավելացնել լիմոնի հյութը, շարունակլ հարել, այնուհետև ավելացնել շաքարավազը: Ստացված գլազուրի մեջ ընկղմել թխվածքաբլիթները: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադ:
Բարի ախորժակ

ալյուր կարագ շաքարավազ օսլա մեխակ դարչին իմբիր մշկընկույզ Սուրբ Վալենտին Արևմտյան խոհանոց Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Տորտինո

Էկլեր

Շառլոտկա

Կիտրոնով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սալորով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով մաֆին

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Նուտելայով բրաունի

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Բազուկով չեխական դերունի

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ծիրանով բիսկվիտ

Մարինացված բազուկ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադով կեքսեր

Հաղարջով ալադի

Ձվով տապակած թելուկ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Տիրամիսու

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով կոկտեյլ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան Վաֆլի

Կիվիով կոկտեյլ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Պաստա Կարբոնարա

Տապակած մանդակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Վարսակի շիլա

Այծի մսով Կարրի

Կաթով կարտոֆիլ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Մածունով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Նրբություն

Կուլչա

Կոլդունի

Ելակը բալզամիկ քացախով

Ղազան խորոված

Սամոսա

Բյոֆ Բուգինյոն

Դդմիկով կոտլետ

Կեֆտեդես

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Հունական աղցան

Թուրինջով Պունշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ջուր Սասսի

Դալ

Lյարդով տորթ

Լավաշով իշխան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մաղադանոսով կոտլետ