Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ ալյուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 1ճ/գ օսլա
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/4 թ/գ աղացած իմբիր
  • 1/4 թ/գ աղացած մեխակ
  • 1/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 1/4 թ/գ աղացած մշկընկույզ
  • 2 ճ/գ կակաո
  • 0,5 նարնջի կեղև
  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 250 գրամ շաքարի փոշի
  • 1 թ/գ լիմոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Կարագը, շաքարավազը և կաթը լցնել ամանի մեջ և դնել գոլորշու վրա: Կաթը կօգնի, որ կարագն ու շաքարավազը շուտ հալվեն: Գոլորշու վրա շարունակել խառնել մինչև շաքարավազը հալվի:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները` ալյուրը, օսլան, իմբիրը, մեխակը, դարչինը, մշկընկույզը, նարնջի քերած կեղևը և կակաոն: Բոլորը խառնել իրար, վրան ավելացնել արդեն պատրաստի կարագն ու շաքարավազը: Բոլորը միասին լավ խառնել և հունցել:
3.Պատրաստի խմորը բացել, կտրատել սրտաձև և թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
4. Զարդարելու համար պատրաստել սպիտակ գլազուր: Ձվի սպիտակուցը հարել, ավելացնել լիմոնի հյութը, շարունակլ հարել, այնուհետև ավելացնել շաքարավազը: Ստացված գլազուրի մեջ ընկղմել թխվածքաբլիթները: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադ:
Բարի ախորժակ

ալյուր կարագ շաքարավազ օսլա մեխակ դարչին իմբիր մշկընկույզ Սուրբ Վալենտին Արևմտյան խոհանոց Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Տորտինո

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Շառլոտկա

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Ելակով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Ծիրանով բիսկվիտ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով հաց

Բազուկով չեխական դերունի

Մարինացված բազուկ

Նուտելայով բրաունի

Հոնով և տանձով ջեմ

Տապակած մանդակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Վարսակի շիլա

Չիչխանով կոկտեյլ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Մաղադանոսով կոտլետ

Պաստա Կարբոնարա

Տիրամիսու

Կաթով կարտոֆիլ

Ավելուկով ոսպապուր

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Լավաշով իշխան

Ձվով տապակած թելուկ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Թուրինջով Պունշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ջուր Սասսի

Lյարդով տորթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կիվիով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Այծի մսով Կարրի

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Կուլչա

Կոլդունի

Նրբություն

Մածունով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կեֆտեդես

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դդմիկով կոտլետ

Բյոֆ Բուգինյոն

Սամոսա

Ղազան խորոված

Հունական աղցան

Դալ