Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ ալյուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 1ճ/գ օսլա
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/4 թ/գ աղացած իմբիր
  • 1/4 թ/գ աղացած մեխակ
  • 1/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 1/4 թ/գ աղացած մշկընկույզ
  • 2 ճ/գ կակաո
  • 0,5 նարնջի կեղև
  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 250 գրամ շաքարի փոշի
  • 1 թ/գ լիմոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Կարագը, շաքարավազը և կաթը լցնել ամանի մեջ և դնել գոլորշու վրա: Կաթը կօգնի, որ կարագն ու շաքարավազը շուտ հալվեն: Գոլորշու վրա շարունակել խառնել մինչև շաքարավազը հալվի:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները` ալյուրը, օսլան, իմբիրը, մեխակը, դարչինը, մշկընկույզը, նարնջի քերած կեղևը և կակաոն: Բոլորը խառնել իրար, վրան ավելացնել արդեն պատրաստի կարագն ու շաքարավազը: Բոլորը միասին լավ խառնել և հունցել:
3.Պատրաստի խմորը բացել, կտրատել սրտաձև և թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
4. Զարդարելու համար պատրաստել սպիտակ գլազուր: Ձվի սպիտակուցը հարել, ավելացնել լիմոնի հյութը, շարունակլ հարել, այնուհետև ավելացնել շաքարավազը: Ստացված գլազուրի մեջ ընկղմել թխվածքաբլիթները: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադ:
Բարի ախորժակ

ալյուր կարագ շաքարավազ օսլա մեխակ դարչին իմբիր մշկընկույզ Սուրբ Վալենտին Արևմտյան խոհանոց Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Գազարով կեքս

Էկլեր

Տորտինո

Շառլոտկա

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Բալը ձյան տակ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բազուկով չեխական դերունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Նուտելայով բրաունի

Սև հաղարջով կեքս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Շոկոլադով կեքսեր

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Մարինացված բազուկ

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Ձվով տապակած թելուկ

Կաթով կարտոֆիլ

Այծի մսով Կարրի

Պաստա Կարբոնարա

Մաղադանոսով կոտլետ

Հոնով և տանձով ջեմ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Վարսակի շիլա

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Կիվիով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Ամերիկյան Փանքեյք

Տապակած մանդակ

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Չիչխանով կոկտեյլ

Լավաշով իշխան

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Հունական աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ղազան խորոված

Ջուր Սասսի

Կոլդունի

Lյարդով տորթ

Բյոֆ Բուգինյոն

Սամոսա

Մածունով թխվածքաբլիթ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կուլչա

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դալ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Նրբություն

Սև հաղարջը ձմռան համար

Թուրինջով Պունշ

Կեֆտեդես

Խնձորով վարսակի փաթիլներ