Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ տաք ջուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • 1 պտղունց աղ
  • 4 հատ ձու
  • 0.5 բաժակ սերուցք
  • 0.5 լիմոնի հյութ
  • 0.5 բաժակ շաքարի փոշի
  • 100 գրամ կաթնաշոռ

Պատրաստման եղանակը`


1.Տաք ջուրը, աղը, շաքարավազը և կարագը միասին դնել միջին ուժգնության կրակին, հասցնել եռման, կրակի վրայից վերցնել, ավելացնել ալյուրը և խառնել:Նորից դնել կրակի վրա, անըդհատ խառնել 2-3 րոպե: Երբ խմորը կաթսայի պատերից անջատվի, կրակից վերցնել: Խմորը տեղափոխել այլ ամանի մեջ, հարել, որ մի փոքր հովանա, ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն:Խմորը պետք է ստացվի հարթ և փայլուն: Ապահովության համար վերջին ձուն առանձին ամանի մեջ պատառաքաղով հարել և քիչ-քիչ ավելացնել, որպեսզի հնարավոր լինի կառավարել խմորի պնդությունը:
2.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել, վրան կարագ քսել: Խմորը լցնել խոհարարական պարկի մեջ, սրտաձև տեսք տալ: Եփել 20-30 րոպե: Պատրաստ լինելուց հետո դեռ 15 րոպե թողնել ջեռոցում, որպեսզի էկլերները չիջնեն:
3.Սերուցքը և շաքարի փոշին հարել իրար հետ, ավելացնել լիմոնի հյութը և կաթնաշոռը: Հարել մինչև պատրաստ լինելը:
4.Պատրաստի էկլերների վրա ներքևի հատվածում անցք բացել և խոհարարական ներարկիչով կրեմ լցնել: Կարելի է նույն գործողությունը անել նաև խոհարարական պարկով կամ էլ գդալով: Զարդարել շաքարի փոշիով:
Բարի ախորժակ

ձու ալյուր կարագ սերուցք կաթնաշոռ լիմոն շաքար փոշի սուրբ վալենտին

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Էկլեր

Գազարով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե կեքս

Ձվով տապակած թելուկ

Բազուկով չեխական դերունի

Սև հաղարջով մաֆին

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով կեքս

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Դդմիկով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Շոկոլադե տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Լեբկուխեն

Դերունի

Շոկոլադով կեքսեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Ելակով ալադի

Տիրամիսու

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Lյարդով տորթ

Հաղարջով ալադի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կոլդունի

Տապակած մանդակ

Բանանով հաց

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Պաստա Կարբոնարա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ

Վարսակի շիլա

Սպանախով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սոբա

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Մսով կոտլետ

Ավելուկով ոսպապուր

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Տապակած խառը բանջար

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Տապակած հավը լիմոնով

Դդումով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Անանուխով չաթնի

Սամոսա

Կարտոֆիլով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Աղցան <<Արքայազն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ջուր Սասսի

Ամանորյա

Գլուխ սոխով ալադի

Ղազան խորոված

Արագ պատրաստվող միս

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Շառլոտկա

Լավաշով իշխան

Խեկը բանջարեղենով

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Դանդուռով ձվածեղ

Թաբուլե

Ծիրանով բիսկվիտ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)