Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ տաք ջուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • 1 պտղունց աղ
  • 4 հատ ձու
  • 0.5 բաժակ սերուցք
  • 0.5 լիմոնի հյութ
  • 0.5 բաժակ շաքարի փոշի
  • 100 գրամ կաթնաշոռ

Պատրաստման եղանակը`


1.Տաք ջուրը, աղը, շաքարավազը և կարագը միասին դնել միջին ուժգնության կրակին, հասցնել եռման, կրակի վրայից վերցնել, ավելացնել ալյուրը և խառնել:Նորից դնել կրակի վրա, անըդհատ խառնել 2-3 րոպե: Երբ խմորը կաթսայի պատերից անջատվի, կրակից վերցնել: Խմորը տեղափոխել այլ ամանի մեջ, հարել, որ մի փոքր հովանա, ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն:Խմորը պետք է ստացվի հարթ և փայլուն: Ապահովության համար վերջին ձուն առանձին ամանի մեջ պատառաքաղով հարել և քիչ-քիչ ավելացնել, որպեսզի հնարավոր լինի կառավարել խմորի պնդությունը:
2.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել, վրան կարագ քսել: Խմորը լցնել խոհարարական պարկի մեջ, սրտաձև տեսք տալ: Եփել 20-30 րոպե: Պատրաստ լինելուց հետո դեռ 15 րոպե թողնել ջեռոցում, որպեսզի էկլերները չիջնեն:
3.Սերուցքը և շաքարի փոշին հարել իրար հետ, ավելացնել լիմոնի հյութը և կաթնաշոռը: Հարել մինչև պատրաստ լինելը:
4.Պատրաստի էկլերների վրա ներքևի հատվածում անցք բացել և խոհարարական ներարկիչով կրեմ լցնել: Կարելի է նույն գործողությունը անել նաև խոհարարական պարկով կամ էլ գդալով: Զարդարել շաքարի փոշիով:
Բարի ախորժակ

ձու ալյուր կարագ սերուցք կաթնաշոռ լիմոն շաքար փոշի սուրբ վալենտին

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե կեքս

Տորտինո

Սև հաղարջով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Գազարով տորթ

Էկլեր

Նուտելայով բրաունի

Գազարով կեքս

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Դդմիկով կոտլետ

Սև հաղարջով մաֆին

Ելակով ալադի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Լեբկուխեն

Մաղադանոսով կոտլետ

Դերունի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Ձվով տապակած թելուկ

Բազուկով չեխական դերունի

Շոկոլադե տորթ

Տիրամիսու

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Lյարդով տորթ

Բանանով հաց

Տապակած մանդակ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ամերիկյան Փանքեյք

Կոլդունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Պաստա Կարբոնարա

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ավելուկով ոսպապուր

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Վարսակի շիլա

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Սոբա

Միջինք (Տապլա)

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Մսով կոտլետ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Կեֆիրով թխվածք

Դդումով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Անանուխով չաթնի

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Աղցան <<Արքայազն>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ամանորյա

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ջուր Սասսի

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Լավաշով իշխան

Շառլոտկա

Արագ պատրաստվող միս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Խեկը բանջարեղենով

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բրոկոլիով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Թաբուլե

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Տապակած հավը լիմոնով

Ծիրանով բիսկվիտ

Սպանախով ձվածեղ