Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ տաք ջուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • 1 պտղունց աղ
  • 4 հատ ձու
  • 0.5 բաժակ սերուցք
  • 0.5 լիմոնի հյութ
  • 0.5 բաժակ շաքարի փոշի
  • 100 գրամ կաթնաշոռ

Պատրաստման եղանակը`


1.Տաք ջուրը, աղը, շաքարավազը և կարագը միասին դնել միջին ուժգնության կրակին, հասցնել եռման, կրակի վրայից վերցնել, ավելացնել ալյուրը և խառնել:Նորից դնել կրակի վրա, անըդհատ խառնել 2-3 րոպե: Երբ խմորը կաթսայի պատերից անջատվի, կրակից վերցնել: Խմորը տեղափոխել այլ ամանի մեջ, հարել, որ մի փոքր հովանա, ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն:Խմորը պետք է ստացվի հարթ և փայլուն: Ապահովության համար վերջին ձուն առանձին ամանի մեջ պատառաքաղով հարել և քիչ-քիչ ավելացնել, որպեսզի հնարավոր լինի կառավարել խմորի պնդությունը:
2.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել, վրան կարագ քսել: Խմորը լցնել խոհարարական պարկի մեջ, սրտաձև տեսք տալ: Եփել 20-30 րոպե: Պատրաստ լինելուց հետո դեռ 15 րոպե թողնել ջեռոցում, որպեսզի էկլերները չիջնեն:
3.Սերուցքը և շաքարի փոշին հարել իրար հետ, ավելացնել լիմոնի հյութը և կաթնաշոռը: Հարել մինչև պատրաստ լինելը:
4.Պատրաստի էկլերների վրա ներքևի հատվածում անցք բացել և խոհարարական ներարկիչով կրեմ լցնել: Կարելի է նույն գործողությունը անել նաև խոհարարական պարկով կամ էլ գդալով: Զարդարել շաքարի փոշիով:
Բարի ախորժակ

ձու ալյուր կարագ սերուցք կաթնաշոռ լիմոն շաքար փոշի սուրբ վալենտին

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Տորտինո

Տորթ <<Պանչո>>

Կիտրոնով թխվածք

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Դդմիկով կոտլետ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ելակով ալադի

Գազարով կեքս

Տիրամիսու

Բալը ձյան տակ

Շոկոլադով կեքսեր

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Շոկոլադե տորթ

Դերունի

Բազուկով չեխական դերունի

Սև հաղարջով մաֆին

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Տապակած մանդակ

Բանանով հաց

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Հաղարջով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Լեբկուխեն

Ձվով տապակած թելուկ

Կոլդունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Կաթով կարտոֆիլ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Պաստա Կարբոնարա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Վարսակի շիլա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Մսով կոտլետ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Սոբա

Սպանախով ձվածեղ

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Դդումով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Անանուխով չաթնի

Սամոսա

Կարտոֆիլով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Աղցան <<Արքայազն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ջուր Սասսի

Ամանորյա

Գլուխ սոխով ալադի

Ղազան խորոված

Շառլոտկա

Արագ պատրաստվող միս

Կատալոնական աղցան

Լավաշով իշխան

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խեկը բանջարեղենով

Բրոկոլիով ձվածեղ

Տապակած հավը լիմոնով

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Դանդուռով ձվածեղ

Թաբուլե

Ծիրանով բիսկվիտ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար