Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 200 գրամ թթվասեր
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 թ/գ սոդա
    • 0,5 թ/գ քացախ
  • Կրեմի համար`
    • 600 գրամ թթվասեր
    • 120 գրամ շաքարի փոշի
  • Միջուկի համար`
    • 1 կգ բալ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ օսլա
  • Զարդարանքի համար`
    • 50 գրամ կոկոսի փշրանք

Պատրաստման եղանակը`


1․Բալը լվանալ, չորացնել և հեռացնել կտերը։ Վրան ավելացնել շաքարավազ և օսլա։
2․Ամբողջ գիշեր սենյակային ջերմաստիճանում պահած կարագը հարել թթվասերի հետ։ Ալյուրի մեջ լցնել 0,5 թ/գ աղ, վանիլին և ավելացնել կարագի ու թթվասերի զանգվածի վրա։ Ավելացնել նաև քացախով հանգցրած սոդան։ Խառնել այնքան մինչև ստացվի համասեռ փափուկ խմոր։ Խմորը ծածկել սննդային թաղանթով և պահել սառնարանում 1 ժամ։ 1 ժամ հետո խմորից ստանալ 16 հավասար գնդիկներ։ Ամեն շերտի համար օգտագործել 4 գնդիկ։ Գնդիկները ինչքան հնարավոր է բարակ և երկար բացել։ Վրան շարել բալի հատիկները։ Խմորը երկու կողմից իրար վրա բերել և ամրացնել։ Յուրաքանչյուր գլանակի մեջ օգտագործվում է մոտավորապես 12-15 բալի հատիկ։ Ստացված գլանակները իրար միացնելով ստանալ շերտ։ Գլանակները սկսել իրար միացնել թավայի մեջտեղի հատվածից։ Եփել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե։
3․Կրեմի համար թթվասերը նախապես լցնել թանձիվի մեջ և քամել։ Քամած թթվասերի վրա ավելացնել շաքարի փոշին և հարել։ Պատրաստի շերտերը միացնել կրեմով։ Զարդարել կոկոսի փշուրներով։ Պահել մոտ 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը հասցնի ներծծվել շերտերի մեջ։ Ստացվում է շատ թեթև ամառային տորթ։
Բարի ախորժակ

բալ կարագ թթվասեր ալյուր կոկոսի փշրանք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Գազարով կեքս

Էկլեր

Լեբկուխեն

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Կիտրոնով թխվածք

Սալորով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե տորթ

Շառլոտկա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Գազարով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Սև հաղարջով կեքս

Թաց շոկոլադե թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Ձվով տապակած թելուկ

Միջինք (Տապլա)

Վարունգով սոուս

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Վարսակի շիլա

Հաղարջով ալադի

Տապակած մանդակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Կոլդունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Նրբություն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բլյու Չիզ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Սամոսա

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Կուլչա

Լավաշով իշխան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ղազան խորոված

Դերունի

Լյարդը թթվասերով

Lյարդով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բանանով հաց

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Կաթով կարտոֆիլ