Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 200 գրամ թթվասեր
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 թ/գ սոդա
    • 0,5 թ/գ քացախ
  • Կրեմի համար`
    • 600 գրամ թթվասեր
    • 120 գրամ շաքարի փոշի
  • Միջուկի համար`
    • 1 կգ բալ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ օսլա
  • Զարդարանքի համար`
    • 50 գրամ կոկոսի փշրանք

Պատրաստման եղանակը`


1․Բալը լվանալ, չորացնել և հեռացնել կտերը։ Վրան ավելացնել շաքարավազ և օսլա։
2․Ամբողջ գիշեր սենյակային ջերմաստիճանում պահած կարագը հարել թթվասերի հետ։ Ալյուրի մեջ լցնել 0,5 թ/գ աղ, վանիլին և ավելացնել կարագի ու թթվասերի զանգվածի վրա։ Ավելացնել նաև քացախով հանգցրած սոդան։ Խառնել այնքան մինչև ստացվի համասեռ փափուկ խմոր։ Խմորը ծածկել սննդային թաղանթով և պահել սառնարանում 1 ժամ։ 1 ժամ հետո խմորից ստանալ 16 հավասար գնդիկներ։ Ամեն շերտի համար օգտագործել 4 գնդիկ։ Գնդիկները ինչքան հնարավոր է բարակ և երկար բացել։ Վրան շարել բալի հատիկները։ Խմորը երկու կողմից իրար վրա բերել և ամրացնել։ Յուրաքանչյուր գլանակի մեջ օգտագործվում է մոտավորապես 12-15 բալի հատիկ։ Ստացված գլանակները իրար միացնելով ստանալ շերտ։ Գլանակները սկսել իրար միացնել թավայի մեջտեղի հատվածից։ Եփել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե։
3․Կրեմի համար թթվասերը նախապես լցնել թանձիվի մեջ և քամել։ Քամած թթվասերի վրա ավելացնել շաքարի փոշին և հարել։ Պատրաստի շերտերը միացնել կրեմով։ Զարդարել կոկոսի փշուրներով։ Պահել մոտ 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը հասցնի ներծծվել շերտերի մեջ։ Ստացվում է շատ թեթև ամառային տորթ։
Բարի ախորժակ

բալ կարագ թթվասեր ալյուր կոկոսի փշրանք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Լեբկուխեն

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով կեքս

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Կեֆիրով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով կեքս

Գազարով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Պասի թխվածքաբլիթ

Շառլոտկա

Սև հաղարջով մաֆին

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Ձվով տապակած թելուկ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կաթով կարտոֆիլ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Վարունգով սոուս

Դերունի

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Տիրամիսու

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Տապակած մանդակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Վարսակի շիլա

Շոկոլադով կեքսեր

Միջինք (Տապլա)

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ռուլետ <<Վագրային>>

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Մածունով թխվածքաբլիթ

Բլյու Չիզ

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Կոլդունի

Ղազան խորոված

Կուլչա

Նրբություն

Ծիրանով բիսկվիտ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Սամոսա

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Լավաշով իշխան

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Լյարդը թթվասերով

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ