Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 200 գրամ թթվասեր
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 թ/գ սոդա
    • 0,5 թ/գ քացախ
  • Կրեմի համար`
    • 600 գրամ թթվասեր
    • 120 գրամ շաքարի փոշի
  • Միջուկի համար`
    • 1 կգ բալ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ օսլա
  • Զարդարանքի համար`
    • 50 գրամ կոկոսի փշրանք

Պատրաստման եղանակը`


1․Բալը լվանալ, չորացնել և հեռացնել կտերը։ Վրան ավելացնել շաքարավազ և օսլա։
2․Ամբողջ գիշեր սենյակային ջերմաստիճանում պահած կարագը հարել թթվասերի հետ։ Ալյուրի մեջ լցնել 0,5 թ/գ աղ, վանիլին և ավելացնել կարագի ու թթվասերի զանգվածի վրա։ Ավելացնել նաև քացախով հանգցրած սոդան։ Խառնել այնքան մինչև ստացվի համասեռ փափուկ խմոր։ Խմորը ծածկել սննդային թաղանթով և պահել սառնարանում 1 ժամ։ 1 ժամ հետո խմորից ստանալ 16 հավասար գնդիկներ։ Ամեն շերտի համար օգտագործել 4 գնդիկ։ Գնդիկները ինչքան հնարավոր է բարակ և երկար բացել։ Վրան շարել բալի հատիկները։ Խմորը երկու կողմից իրար վրա բերել և ամրացնել։ Յուրաքանչյուր գլանակի մեջ օգտագործվում է մոտավորապես 12-15 բալի հատիկ։ Ստացված գլանակները իրար միացնելով ստանալ շերտ։ Գլանակները սկսել իրար միացնել թավայի մեջտեղի հատվածից։ Եփել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե։
3․Կրեմի համար թթվասերը նախապես լցնել թանձիվի մեջ և քամել։ Քամած թթվասերի վրա ավելացնել շաքարի փոշին և հարել։ Պատրաստի շերտերը միացնել կրեմով։ Զարդարել կոկոսի փշուրներով։ Պահել մոտ 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը հասցնի ներծծվել շերտերի մեջ։ Ստացվում է շատ թեթև ամառային տորթ։
Բարի ախորժակ

բալ կարագ թթվասեր ալյուր կոկոսի փշրանք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Լեբկուխեն

Տորտինո

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Էկլեր

Տորթ <<Պանչո>>

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սև հաղարջով մաֆին

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սև հաղարջով կեքս

Շառլոտկա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև էկլեր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Պասի թխվածքաբլիթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Ձվով տապակած թելուկ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Վարունգով սոուս

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վարսակի շիլա

Ամերիկյան Փանքեյք

Կաթով կարտոֆիլ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տապակած մանդակ

Միջինք (Տապլա)

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Բլյու Չիզ

Ծիրանով բիսկվիտ

Նրբություն

Կուլչա

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Սամոսա

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բանանով հաց

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ղազան խորոված

Հաղարջով ալադի

Լյարդը թթվասերով

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Լավաշով իշխան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Դերունի