Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 200 գրամ թթվասեր
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 թ/գ սոդա
    • 0,5 թ/գ քացախ
  • Կրեմի համար`
    • 600 գրամ թթվասեր
    • 120 գրամ շաքարի փոշի
  • Միջուկի համար`
    • 1 կգ բալ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ օսլա
  • Զարդարանքի համար`
    • 50 գրամ կոկոսի փշրանք

Պատրաստման եղանակը`


1․Բալը լվանալ, չորացնել և հեռացնել կտերը։ Վրան ավելացնել շաքարավազ և օսլա։
2․Ամբողջ գիշեր սենյակային ջերմաստիճանում պահած կարագը հարել թթվասերի հետ։ Ալյուրի մեջ լցնել 0,5 թ/գ աղ, վանիլին և ավելացնել կարագի ու թթվասերի զանգվածի վրա։ Ավելացնել նաև քացախով հանգցրած սոդան։ Խառնել այնքան մինչև ստացվի համասեռ փափուկ խմոր։ Խմորը ծածկել սննդային թաղանթով և պահել սառնարանում 1 ժամ։ 1 ժամ հետո խմորից ստանալ 16 հավասար գնդիկներ։ Ամեն շերտի համար օգտագործել 4 գնդիկ։ Գնդիկները ինչքան հնարավոր է բարակ և երկար բացել։ Վրան շարել բալի հատիկները։ Խմորը երկու կողմից իրար վրա բերել և ամրացնել։ Յուրաքանչյուր գլանակի մեջ օգտագործվում է մոտավորապես 12-15 բալի հատիկ։ Ստացված գլանակները իրար միացնելով ստանալ շերտ։ Գլանակները սկսել իրար միացնել թավայի մեջտեղի հատվածից։ Եփել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե։
3․Կրեմի համար թթվասերը նախապես լցնել թանձիվի մեջ և քամել։ Քամած թթվասերի վրա ավելացնել շաքարի փոշին և հարել։ Պատրաստի շերտերը միացնել կրեմով։ Զարդարել կոկոսի փշուրներով։ Պահել մոտ 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը հասցնի ներծծվել շերտերի մեջ։ Ստացվում է շատ թեթև ամառային տորթ։
Բարի ախորժակ

բալ կարագ թթվասեր ալյուր կոկոսի փշրանք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Էկլեր

Կեֆիրով թխվածք

Լեբկուխեն

Սալորով թխվածք

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե տորթ

Շառլոտկա

Նուտելայով բրաունի

Սև հաղարջով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Գազարով տորթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Դերունի

Բազուկով չեխական դերունի

Կաթով կարտոֆիլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Ավելուկով ոսպապուր

Ամերիկյան Փանքեյք

Վարսակի շիլա

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց (Վեգան)

Տապակած մանդակ

Միջինք (Տապլա)

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Տիրամիսու

Վեգան վաֆլի

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած թելուկ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Հաղարջով ալադի

Լյարդը թթվասերով

Lյարդով տորթ

Բանանով հաց

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Վարունգով սոուս

Կուլչա

Կոլդունի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ծիրանով բիսկվիտ

Լավաշով իշխան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Բլյու Չիզ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Սամոսա

Ղազան խորոված

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով