Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 200 գրամ թթվասեր
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 թ/գ սոդա
    • 0,5 թ/գ քացախ
  • Կրեմի համար`
    • 600 գրամ թթվասեր
    • 120 գրամ շաքարի փոշի
  • Միջուկի համար`
    • 1 կգ բալ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ օսլա
  • Զարդարանքի համար`
    • 50 գրամ կոկոսի փշրանք

Պատրաստման եղանակը`


1․Բալը լվանալ, չորացնել և հեռացնել կտերը։ Վրան ավելացնել շաքարավազ և օսլա։
2․Ամբողջ գիշեր սենյակային ջերմաստիճանում պահած կարագը հարել թթվասերի հետ։ Ալյուրի մեջ լցնել 0,5 թ/գ աղ, վանիլին և ավելացնել կարագի ու թթվասերի զանգվածի վրա։ Ավելացնել նաև քացախով հանգցրած սոդան։ Խառնել այնքան մինչև ստացվի համասեռ փափուկ խմոր։ Խմորը ծածկել սննդային թաղանթով և պահել սառնարանում 1 ժամ։ 1 ժամ հետո խմորից ստանալ 16 հավասար գնդիկներ։ Ամեն շերտի համար օգտագործել 4 գնդիկ։ Գնդիկները ինչքան հնարավոր է բարակ և երկար բացել։ Վրան շարել բալի հատիկները։ Խմորը երկու կողմից իրար վրա բերել և ամրացնել։ Յուրաքանչյուր գլանակի մեջ օգտագործվում է մոտավորապես 12-15 բալի հատիկ։ Ստացված գլանակները իրար միացնելով ստանալ շերտ։ Գլանակները սկսել իրար միացնել թավայի մեջտեղի հատվածից։ Եփել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե։
3․Կրեմի համար թթվասերը նախապես լցնել թանձիվի մեջ և քամել։ Քամած թթվասերի վրա ավելացնել շաքարի փոշին և հարել։ Պատրաստի շերտերը միացնել կրեմով։ Զարդարել կոկոսի փշուրներով։ Պահել մոտ 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը հասցնի ներծծվել շերտերի մեջ։ Ստացվում է շատ թեթև ամառային տորթ։
Բարի ախորժակ

բալ կարագ թթվասեր ալյուր կոկոսի փշրանք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Լեբկուխեն

Տորտինո

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Էկլեր

Տորթ <<Պանչո>>

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սև հաղարջով մաֆին

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սև հաղարջով կեքս

Շառլոտկա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև էկլեր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Պասի թխվածքաբլիթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Տիրամիսու

Ձվով տապակած թելուկ

Բազուկով չեխական դերունի

Կաթով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Մաղադանոսով կոտլետ

Ավելուկով ոսպապուր

Միջինք (Տապլա)

Վարսակի շիլա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ամերիկյան Փանքեյք

Տապակած մանդակ

Դերունի

Վարունգով սոուս

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Բլյու Չիզ

Ծիրանով բիսկվիտ

Նրբություն

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Սամոսա

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Կուլչա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Լյարդը թթվասերով

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ղազան խորոված

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Lյարդով տորթ

Բանանով հաց

Լավաշով իշխան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Հաղարջով ալադի