Բաղադրությունը`

  • 1.5 բաժակ ալյուր
  • 3 ճ/գ կակաո
  • 1 թ/գ սոդա
  • մի պտղունց աղ
  • 1 բաժակ շաքար
  • 1/4 բաժակ ձեթ
  • 1 բաժակ ջուր
  • 1/2 ճ/գ վանիլինի էքստրակտ
  • 1 ճ/գ սպիտակ գինու քացախ կամ լիմոնի հյութ
  • 1/4-1/2 թ/գ լուծվող սուրճ

Պատրաստման եղանակը`


1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Թխվածքի ֆորմայի մեջ դնել թխելու համար նախատեսված թուղթը, վրան քսել զեյթունի կամ արևածաղիկի ձեթ և ալյուր ցանել:
2.Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել իրար: Առանձին ամանի մեջ խառնել շաքարավազը, ձեթը, ջուրը, քացախը և լուծվող սուրճը: Հարել, մինչև որ շաքարավազը ամբողջովին հալվի:
3.Երկու զանգվածները միացնել իրար և խառնել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
4.Խմորը լցնել արդեն պատրաստի ֆորմայի մեջ և թխել 35-40 րոպե:
5.Սպասել ամբողջովին պաղի, նոր կտրատել: Կարելի է զարդարել գլազուրով կամ քերած շոկոլադով:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր ձեթ շաքարավազ կակաո լուծվող սուրճ պաս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե կեքս

Նրբություն

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կեֆիրով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Կիտրոնով թխվածք

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Գազարով կեքս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Էկլեր

Շառլոտկա

Սև հաղարջով մաֆին

Սև հաղարջով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Բալը ձյան տակ

Սալորով թխվածք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Նուտելայով բրաունի

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Սրտաձև էկլեր

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Ավելուկով ոսպապուր

Միջինք (Տապլա)

Ծիրանով բիսկվիտ

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Lյարդով տորթ

Բանանով հաց

Հաղարջով ալադի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տնային կոնֆետներ

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սամոսա

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կոլդունի

Դդումով աղցան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ