Բաղադրությունը`

  • 1.5 բաժակ ալյուր
  • 3 ճ/գ կակաո
  • 1 թ/գ սոդա
  • մի պտղունց աղ
  • 1 բաժակ շաքար
  • 1/4 բաժակ ձեթ
  • 1 բաժակ ջուր
  • 1/2 ճ/գ վանիլինի էքստրակտ
  • 1 ճ/գ սպիտակ գինու քացախ կամ լիմոնի հյութ
  • 1/4-1/2 թ/գ լուծվող սուրճ

Պատրաստման եղանակը`


1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Թխվածքի ֆորմայի մեջ դնել թխելու համար նախատեսված թուղթը, վրան քսել զեյթունի կամ արևածաղիկի ձեթ և ալյուր ցանել:
2.Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել իրար: Առանձին ամանի մեջ խառնել շաքարավազը, ձեթը, ջուրը, քացախը և լուծվող սուրճը: Հարել, մինչև որ շաքարավազը ամբողջովին հալվի:
3.Երկու զանգվածները միացնել իրար և խառնել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
4.Խմորը լցնել արդեն պատրաստի ֆորմայի մեջ և թխել 35-40 րոպե:
5.Սպասել ամբողջովին պաղի, նոր կտրատել: Կարելի է զարդարել գլազուրով կամ քերած շոկոլադով:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր ձեթ շաքարավազ կակաո լուծվող սուրճ պաս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Տորտինո

Նրբություն

Կիտրոնով թխվածք

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Էկլեր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Շառլոտկա

Մածունով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Տիրամիսու

Սև հաղարջով մաֆին

Բալը ձյան տակ

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սև հաղարջով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Պասի թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Միջինք (Տապլա)

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան Վաֆլի

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ավելուկով ոսպապուր

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Դդումով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սամոսա

Կոլդունի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Հաղարջով ալադի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Lյարդով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Տնային կոնֆետներ

Ծիրանով բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>