Բաղադրությունը`

  • 1.5 բաժակ ալյուր
  • 3 ճ/գ կակաո
  • 1 թ/գ սոդա
  • մի պտղունց աղ
  • 1 բաժակ շաքար
  • 1/4 բաժակ ձեթ
  • 1 բաժակ ջուր
  • 1/2 ճ/գ վանիլինի էքստրակտ
  • 1 ճ/գ սպիտակ գինու քացախ կամ լիմոնի հյութ
  • 1/4-1/2 թ/գ լուծվող սուրճ

Պատրաստման եղանակը`


1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Թխվածքի ֆորմայի մեջ դնել թխելու համար նախատեսված թուղթը, վրան քսել զեյթունի կամ արևածաղիկի ձեթ և ալյուր ցանել:
2.Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել իրար: Առանձին ամանի մեջ խառնել շաքարավազը, ձեթը, ջուրը, քացախը և լուծվող սուրճը: Հարել, մինչև որ շաքարավազը ամբողջովին հալվի:
3.Երկու զանգվածները միացնել իրար և խառնել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
4.Խմորը լցնել արդեն պատրաստի ֆորմայի մեջ և թխել 35-40 րոպե:
5.Սպասել ամբողջովին պաղի, նոր կտրատել: Կարելի է զարդարել գլազուրով կամ քերած շոկոլադով:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր ձեթ շաքարավազ կակաո լուծվող սուրճ պաս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Նրբություն

Շոկոլադե տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Տորտինո

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Գազարով կեքս

Բալը ձյան տակ

Էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Պասի թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Լեբկուխեն

Շառլոտկա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սրտաձև էկլեր

Բազուկով չեխական դերունի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ամերիկյան Փանքեյք

Միջինք (Տապլա)

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Մաղադանոսով կոտլետ

Տնային կոնֆետներ

Կոլդունի

Դդումով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Մարինացված բազուկ

Բանանով հաց

Կուլչա

Սամոսա

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Ծիրանով բիսկվիտ

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դդմիկով կոտլետ

Հաղարջով ալադի

Ելակով ալադի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ