Բաղադրությունը`

  • 1.5 բաժակ ալյուր
  • 3 ճ/գ կակաո
  • 1 թ/գ սոդա
  • մի պտղունց աղ
  • 1 բաժակ շաքար
  • 1/4 բաժակ ձեթ
  • 1 բաժակ ջուր
  • 1/2 ճ/գ վանիլինի էքստրակտ
  • 1 ճ/գ սպիտակ գինու քացախ կամ լիմոնի հյութ
  • 1/4-1/2 թ/գ լուծվող սուրճ

Պատրաստման եղանակը`


1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Թխվածքի ֆորմայի մեջ դնել թխելու համար նախատեսված թուղթը, վրան քսել զեյթունի կամ արևածաղիկի ձեթ և ալյուր ցանել:
2.Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել իրար: Առանձին ամանի մեջ խառնել շաքարավազը, ձեթը, ջուրը, քացախը և լուծվող սուրճը: Հարել, մինչև որ շաքարավազը ամբողջովին հալվի:
3.Երկու զանգվածները միացնել իրար և խառնել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
4.Խմորը լցնել արդեն պատրաստի ֆորմայի մեջ և թխել 35-40 րոպե:
5.Սպասել ամբողջովին պաղի, նոր կտրատել: Կարելի է զարդարել գլազուրով կամ քերած շոկոլադով:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր ձեթ շաքարավազ կակաո լուծվող սուրճ պաս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորթ <<Պանչո>>

Կեֆիրով թխվածք

Տորտինո

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Նրբություն

Մածունով թխվածքաբլիթ

Շառլոտկա

Սև հաղարջով կեքս

Գազարով տորթ

Էկլեր

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Լեբկուխեն

Սև հաղարջով մաֆին

Գազարով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Lյարդով տորթ

Բազուկով չեխական դերունի

Միջինք (Տապլա)

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Տնային կոնֆետներ

Ամերիկյան Փանքեյք

Բանանով հաց

Հաղարջով ալադի

Կուլչա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սամոսա

Ծիրանով բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Դդումով աղցան

Մարինացված բազուկ

Դդմիկով կոտլետ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սրտաձև էկլեր

Կոլդունի

Մաղադանոսով կոտլետ