Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 6 2015Բաղադրությունը`
- 500 գրամ ջուր
- 800 գրամ հավի աղացած միս
- 400 գրամ կաղամբ
- 2 հատ սոխ
- 3 պճեղ սխտոր
- 1 հատ գազար
- սամիթ
- օրեգանո
- 3 հատ հոտավետ պղպեղ
- 2 հատ դափնու տերև
- 50 գրամ ալյուր
- 60 գրամ թթվասեր
- 90 գրամ տոմատ
- 3 ճ/գ ձեթ
- 0.5 թ/գ շաքարավազ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Կաղամբը և սխտորը անցկացնել մանր քերիչով կամ թեթևակի հարել բլենդերով, ավելացնել աղացած մսի վրա:Այստեղ ավելացնել նաև աղը, օրեգանոն, մանր կտրատած սամիթը, սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել և ձևավորել մոտավորապես 4 սմ տրամագծով գնդիկներ:
2.Գազարը և սոխը մաքրել: Գազարը անցկացնել խոշոր քերիչով, իսկ սոխը կտրատել կիսալուսնաձև: Տապակել ձեթի մեջ:
3.Տապակվող գազարի և սոխի վրա ավելացնել ջուրը, տոմատի մածուկը, շաքարավազը և աղը: Թողնել որ եռա, այնուհետև ավելացնել թթվասերի և ալյուրի խառնուրդը և անընդհատ խառնել, որ գնդիկներ չառաջանան: Թողնել նորից եռ գա:
4.Պատրաստ գնդիկները քցել եռացող սոուսի մեջ, ավելացնել հոտավետ պղպեղը և դափնու տերևը: Եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 40 րոպե : Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ