Կանաչ սխտորը լոլիկով
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 1 2015Կանաչ սխտորով ուտեստները շատ հեշտ են պատրաստվում և շատ համեղ են ստացվում: Պատրաստեք և հարստացրեք Ձեր ճաշացանկը ևս մեկ համեղ և հեշտ պատրաստվող տաք աղցանով:
Բաղադրությունը`
- 400 գրամ կանաչ սխտոր
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 2-3 հատ պղպեղ
- 3 հատ լոլիկ
- համեմ
- ձեթ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Թավայի մեջ ձեթ լցնել, տաքացնել և տապակել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը:
2.Բիբարը կտրատել բարակ շերտերով և ավելացնել տապակվող սոխի վրա, տապակել 5-7 րոպե:
3.Լոլիկները լվանալ, հեռացնել կեղևը և կտրատել բարակ կիսալուսնաձև կտորներով: Ավելացնել բիբարի վրա: Երբ սկսի լոլիկից անջատված հյութը եռալ, ավելացնել 3-4 սմ երկարությամբ կտրատած կանաչ սոխը և շարունակել եփլ մոտ 15 րոպե: Երբ հյութը գրեթե ամբողջովին կգոլորշանա, ավելացնել մանր կտրատած համեմը, համեմել աղով և սև պղպեղով: Շարունակել եփել ևս 2-3 րոպե և անջատել կրակը: Կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:
Բարի ախորժակ