Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան
Անի Նալբանդյան · հունիս 2 2020Հատիկավոր լոբու օգտակարության մասին մի անգամ չի, որ գրել եմ։ Այն բուսական սպիտակուցի հրաշալի աղբյուր է։ Հաճախ եմ ներկայացնում բաղադրատոմսեր, որպեսզի նոր առիթներ ունենաք այն կիրառելու համար։
Բաղադրությունը`
- 1 բաժակ խաշած լոբի
- 1 տուփ ռուկոլա
- 2 հատ լոլիկ
- 6հատ լորի ձու
- զեյթունի ձեթ
- բալզամիկ քացախ
- օրեգանո
- սև պղպեղ
- ծովի աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Հատիկավոր լոբին թրջել սառը ջրի մեջ և թողնել 12 ժամ, ապա փոխել ջուրը և խաշել մինչև պատրաստ լինելը։ Եփվելուց 5 րոպե առաջ ավելացնել աղը։
2․Լոլիկը և ռուկոլան լվանալ, չորացնել։ Լոլիկը կտրատել կիսալուսնաձ։ Աղցանամանի մեջ խառնել իրար, վրան ավելացնել զեյթունի ձեթը և բալզամիկ քացախը, համեմել աղով և օրեգանոյով։
3․Լորի ձուն խաշել, կլպել և մեջտեղից երկու մասի բաժանել։
4․Մատուցվող ափսեր մեջ լցնել ռուկոլայի և լոլիկի միքսը, մեջտեղի հատվածում լցնել խաշած լոբին, իսկ կողքերը զարդարել խաշած ձվի կտորներով։ Համեղ ու առողջ աղցանը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։
Հուշում`
1․Այս աղցանի մեջ գրամները ու թվերը կարևոր չեն։ Ամեն ինչ կարող եք աչքաչափով անել։
2․Կարող եք օգտագործել հատիկավոր լոբու ցանկացած տեսակ՝ կարմիր, սև, սպիտակ և այլն։
3․Ցանկության դեպքում կարող եք նաև քունջութ ավելացնել։