Կարտոֆիլով և սպանախով խյուս
Անի Նալբանդյան · փետրվար 29 2020Դիտումներ 2644
Թվում է՝ Մեծ Պահքի շրջանում պատրաստվող ուտեստները շատ սահմանափակ կարող են լինել։ Իրականում լավ երևակայության դեպպքում հազարավոր նոր ու համեղ ուտեստներ կարող են ստեղծվել։
Բաղադրությունը`
- 4 հատ կարտոֆիլ
- 1 կապ սպանախ
- 3 հատ կանաչ սոխ
- 2 ճ/գ բուսայուղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Կարտոֆիլը կլպել, լվանալ և բաժանել 6 մասի։ Լցնել կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել սառը ջուր այնքան, որ կարտոֆիլը ծածկի։ Եփել մինչև պատրաստ լինելը։ Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ աղ անել։
2․Կանաչ սոխը կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ։
3․Սպանախը լվանալ, ջրքամել, կտրատել և ավելացնել եփած կարտոֆիլի վրա, եփել ևս 1-2 րոպե, ապա ավելացնել տափակած սոխը և կրակը անջատել։
4․Ստացված զանգվածը հարել և մատուցել։ Խյուսը շատ համեղ է համեմի սերմերով սև հացի հետ։
Բարի ախորժակ