Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ
Անի Նալբանդյան · ապրիլ 16 2016Դիտումներ 18445
Բաղադրությունը`
- 1 կգ կարտոֆիլ
- 1 գլուխ սխտոր
- 1 ճ/գ ծիտրոն
- 1 հատ դափնու տերև
- 1 թ/գ սև պղպեղ
- 1 թ/գ կարմիր պղպեղ
- 4 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- 1 ճ/գ քացախ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Կարտոֆիլը լվանալ, մաքրել և կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով։
1․Առանձին ամանի մեջ իրար հետ խառնել ձեթը, քացախը, մանրացրած ծիտրոնը,սև և կարմիր պղպեղը, սխտորը։ Ավելացնել կարտոֆիլի վրա, խառնել այնպես, որ համեմունքները հավասարաչափ տարածվեն։
3.Ջեռոցի թավայի մեջ փռել ալյումինե փայլաթիթեղ, վրան փեփևակի ձեթ քսել, լցնել կարտոֆիլը, ծածկել փայլաթիթեղի մեկ այլ շերտով այնպես, որ ոչ մի բաղ տեղ չմնա։ Տեղափոխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պահել 30 րոպե, ապա հանել վրայի փայլաթիթեղը և թողնել ևս 10 րոպե, որպեսզի կարտոֆիլը կարմրի։ Մատուցել տաք վիճակում բանջարեղենային աղցանի հետ։
Բարի ախորժակ