Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Անի Նալբանդյան · ապրիլ 16 2016
Դիտումներ 18445

Բաղադրությունը`

  • 1 կգ կարտոֆիլ
  • 1 գլուխ սխտոր
  • 1 ճ/գ ծիտրոն
  • 1 հատ դափնու տերև
  • 1 թ/գ սև պղպեղ
  • 1 թ/գ կարմիր պղպեղ
  • 4 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 1 ճ/գ քացախ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կարտոֆիլը լվանալ, մաքրել և կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով։
1․Առանձին ամանի մեջ իրար հետ խառնել ձեթը, քացախը, մանրացրած ծիտրոնը,սև և կարմիր պղպեղը, սխտորը։ Ավելացնել կարտոֆիլի վրա, խառնել այնպես, որ համեմունքները հավասարաչափ տարածվեն։
3.Ջեռոցի թավայի մեջ փռել ալյումինե փայլաթիթեղ, վրան փեփևակի ձեթ քսել, լցնել կարտոֆիլը, ծածկել փայլաթիթեղի մեկ այլ շերտով այնպես, որ ոչ մի բաղ տեղ չմնա։ Տեղափոխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պահել 30 րոպե, ապա հանել վրայի փայլաթիթեղը և թողնել ևս 10 րոպե, որպեսզի կարտոֆիլը կարմրի։ Մատուցել տաք վիճակում բանջարեղենային աղցանի հետ։
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներսխտորկարտոֆիլծիտրոն

Նմանատիպ գրառումներ
Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Դդմիկով կոտլետ
Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ
Դդումով և բրնձով փլավ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Բանջարեղենային միքս
Բրնձով և դանդուռով փլավ
Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Իմամ Բայալդի
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Աջափսանդալի
Չաշուշուլի դդմի սերմերով
Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Դդումով կոտլետ
Դդմիկով օրզո
Ծաղկակաղամբով կոտլետ
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Կանաչ լոբով ամառային ճաշ
Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ
Տապակած գազար
Խորոված ջեռոցում