Սալորով թխվածք

Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 2 2019
Դիտումներ 1933

Սալորով թխվածքի այս բաղադրատոմսը առաջին անգամ հրապարակվել է Նյու Յորք Թայմսում, որից հետո ընթերցողների խնդրանքով այն ևս 11 անգամ տպագրվել է: Ես կգրեմ մեկ անգամ, բայց վստահ եմ, որ Դուք կպատրաստեք բազմաթիվ անգամներ:

Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ալյուր
  • 120 գրամ կարագ
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 2 ճ/գ դարչնագույն շաքարավազ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 պտղունց աղ
  • 8-10 հատ սալոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սալորները լվանալ, չորացնել, բաժանել երկու մասի, հեռացնել կտերը:
2.Դարչնագույն շաքարավազը և դարչինը խառնել իրար:
3.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան, մինչև որ զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել մի ձուն, լավ հարել, ապա ավելացնել երկրորդը:
4.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել հարած զանգվածի վրա, շարունակել խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Թխվածքի ֆորմայի հատակին և պատերին կարագ քսել, լցնել խմորը, գդալով հավասարացնել: Սալորները շարել խմորի վրա այնպես, որ կճեպով կողմը վերևում մնա: Վերջում հավասարաչափ տարածել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդը: Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով: Եթե փայտիկի վրա խմորի հետքեր չմնան, ուրեմն պատրաստ է: Թխվածքը կարելի է մատուցել վանիլային պաղպաղակով:
Բարի ախորժակ

ձութխվածքներ և տորթերալյուրկարագդարչինսալոր

Նմանատիպ գրառումներ
Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>
Կիտրոնով թխվածք
Սրտաձև միջուկով կեքս
Էկլեր
Գազարով տորթ
Տորտինո
Շոկոլադե բիսկվիտ
Շոկոլադե կեքս
Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ
Նուտելայով բրաունի
Սև հաղարջով կեքս
Շոկոլադե տորթ
Սև հաղարջով մաֆին
Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով
Տորթ <<Պանչո>>
Տիրամիսու
Ծիրանով բիսկվիտ