Սև հաղարջով մաֆին

Անի Նալբանդյան · հուլիս 13 2015
Դիտումներ 8646

Մաֆինը շատ արագ և հեշտ պատրաստվող թխվածքաբլիթ է: Պատրաստման հիմնական առանձնահատկությունն այն է, որ չոր և հեղուկ բաղադրիչները իրար ենք խառնում առանձին-առանձին, հետո նոր միացնում իրար: Մաֆինների տարբեր տեսակներ կան, սակայն դասական տարբերակներից մեկը սև հաղարջով մաֆինն է, որը ամերիկյան նախաճաշի անբաժանելի մասն է:

Բաղադրությունը`

  • 250 գրամ ալյուր
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 10 գրամ վանիլին
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 100 գրամ ձեթ
  • 1 հատ ձու
  • 180 մլ կաթ
  • 1 բաժակ սև հաղարջ

Պատրաստման եղանակը`


1. Սկզբում իրար խառնել բոլոր չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը, աղը, վանիլինը, խառնել:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ իրար հետ հարել ձուն, ձեթը, կաթը: Ստացված հեղուկ զանգվածը ավելացնել չոր բաղադրիչների մեջ, խառնել, ավելացնել սև հաղարջը, նորից խառնել և լցնել կեքսի ամանների մեջ: Դնել նախօրորք լավ տաքացրած ջեռոցի մեջ: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Այս բաղադրատոմսով ստացվում է 12 հատ մաֆին։

ձութխվածքներ և տորթերկաթալյուրշաքարավազձեթ

Նմանատիպ գրառումներ
Կիտրոնով թխվածք
Էկլեր
Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>
Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ
Գազարով տորթ
Շոկոլադե տորթ
Տորտինո
Շոկոլադե բիսկվիտ
Շոկոլադե կեքս
Սալորով թխվածք
Նուտելայով բրաունի
Սրտաձև միջուկով կեքս
Սև հաղարջով կեքս
Ծիրանով բիսկվիտ
Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով
Տորթ <<Պանչո>>
Տիրամիսու