Տորթ <<Պանչո>>
Անի Նալբանդյան · հունվար 7 2015Այս տորթը ունի շատ տարբեր անվանումներ և պատրաստման եղանակներ: Փորձեք իմ սիրելի տարբերակը` անանասով և շոկոլադային գլազուրով:
- Խմորի համար`
- 3 բաժակ ալյուր
- 5 հատ ձու
- 1.5 բաժակ թթվասեր
- 1.5 բաժակ շաքարի փոշի
- 2 թ/գ սոդա
- 3 ճ/գ կակաո
- Կրեմի համար`
- 3 բաժակ թթվասեր
- 1 բաժակ շաքարի փոշի
- 1 տուփ պահածոյացված անանաս
- Գլազուրի համար`
- 100 գրամ կարագ
- 5 ճ/գ թթվասեր
- 3 ճ/գ կակաո
- 8 ճ/գ շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը`
1.Սոդան ավելացնել թթվասեր մեջ:
2.Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը,ալյուրը, կակաոն և խառնել խմորը:
3.Ստացված բիսկվիտային խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և թխել 180-200 աստիճան վառարանում:
4.Պատրաստի շերտերից մեկը թողնել որպես հիմք, իսկ մյուս երեք շերտերը կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով:
5.Կրեմի համար հարիչով հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
6.Տորթի ամանի վրա դնել ամբողջական շերտը, կտրատած խորանարդիկները թաթախել կրեմի մեջ և իրար կպցնելով <<հավաքել>> տորթը: Մնացած կրեմը տարածել տորթի ամբողջական մակերեսով: Անանասները կտրատել խորանարդիկներով և դնել խմորե խորանարդիկների արանքները:
7.Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կարագը, թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն: Գլազուրը եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև շաքար փոշու հալվելը: Թողնել գլազուրը մի փոքր պաղի, հետո ցողել տորթի վրա շոկոլադային թելերի տեսքով:
8.Պատրաստի տորթը դնել սառնարան 2 ժամով:
Բարի ախորժակ