Ծիրանով բիսկվիտ
Անի Նալբանդյան · հուլիս 23 2015Դիտումներ 16462
Ամառայի թխվածքները պետք է լինեն թեթև ու մրգային։ Ահա այդպիսի մի բաղադրատոմս եմ Ձեզ ներկայացնում։
Բաղադրությունը`
- 2 հատ ձու
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 1 բաժակ մածուն
- 1 թ/գ սոդա
- 3 ճ/գ ձեթ
- 2 բաժակ ալյուր
- վանիլին
- 300 գրամ ծիրան
Պատրաստման եղանակը`
1․ Ձուն և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ զանգվածը փրփրի և սպիտակի։
2․Մածունի վրա ավելացնել սոդան, խառնել և լցնել հարած ձվի վրա, ավելացնել վանիլինը, ապա` ալյուրը։ Հարել, մինչև որ ստացվի համասեռ զանգված։
3․Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Խմորը լցնել տորթի ֆորմայի մեջ, վրան շարել մեջտեղից երկու մասի բաժանած ծիրանները և դնել նախօրոք տաքացրած ջեռոցը։ Թխել 20-30 րոպե։ Պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել փայտիկով։ Եթե փայտիկը խմորի մեջ մտցնելուց մաքուր է մնում, ուրեմն եփվել է։
Բարի ախորժակ