Բրնձով մինի տորթեր
Անի Նալբանդյան · հունվար 21 2015Բրնձի սիրահարների համար այս բաղադրատոմսը կարողէ անփոխարինելի լինել:
Բաղադրությունը`
- 60 գրամ կանաչ ոլոռ
- 1/2 բանջարեղենային արգանակի խորանարդիկ
- 1 միջին չափի գազար
- 100 գրամ բասմատի բրինձ
- 75 մլ կաթ
- 75 գրամ վետչինա
- 1 հատ ձու
- 50 գրամ պանիր
Պատրաստման եղանակը`
1.Կաթսայի մեջ լցնել 1 բաժակ սառը ջուր, ավելացնել կանաչ ոլոռը և արգանակի խորանարդիկը, ծածկել կափարիչով և հասցնել եռման:
2.Մաքրել և կտրատել գազարը: Գազարը և բրինձը ավելացնել արգանակի մեջ և եփել 10 րոպե մարմանդ կրակի վրա:
3.Ջեռոցը տաքացնել 180°C: Երբ բրինձը բանջարեղենի հետ միասին պատրաստ լինի (այսինքն երբ արգանակը ամբողջովին գոլորշանա), կաթսան կրակի վրայից վերցնել, ավելացնել սառը կաթը և վետչինայի շերտերը:
4.Բոլորը միասին խառնել, ավելացնել հարած ձուն և քերած պանիրը: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ:
5.Ստացված զանգվածը լցնել կեքսի ամանների մեջ և դնել ջեռոցը 15 րոպե:
6.Ջեռոցից հանել, սպասել 5 րոպե և հանել ամաններից: Կարելի է մատուցել կետչուպով:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը