Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Անի Նալբանդյան · օգոստոս 22 2019
Դիտումներ 4270

Բանջարեղենային ուտեստներ պատրաստելիս շատ հաճախ առաջնորդվում ենք բանջարեղենային հայտնի համադրություններով, այնինչ այնքան համային խաղեր կարող ենք ստեղծել: Առաջին հայացքից իրար հետ կապ չունեցող այս բանջարեղենները հիանալ են համադրվում մեկ ուտեստի մեջ:

Բաղադրությունը`

  • 350 գրամ կաղամբ
  • 1 հատ դդմիկ
  • 1 հատ գազար
  • 2 հատ լոլիկ
  • 1 հատ սոխ
  • համեմ
  • 7-8 հատիկ սև հատիկավոր պղպեղ
  • 1 ճ/գ բուսայուղ
  • ծովի աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոխը մանր կտրատել և տապակել ձեթի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը:
2.Բանջարեղենը լվանալ: Գազարը և դդմիկը կտրատել ձողաձև: Ավելացնել սոխի վրա և տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել բարակ կտրատած կաղամբը և հատիկավոր սև պղպեղը: Շարունակել տապակել ևս 3-4 րոպե:
3.Լոլիկը կտրատել խորանարդաձև և ավելացնել տապակվող բանջարեղենի վրա, խառնել, կափարիչը փակել և թողնել շոգեխաշվի:Պատրաստ լինելուց 3 րոպե առաջ ավելացնել աղը և մանրացրած համեմը: Մատուցել տաք վիճակում որպես խավարտ մսի կամ փլավի հետ:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներգազարլոլիկհամեմկաղամբսսմիկ

Նմանատիպ գրառումներ
Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ
Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա
Դդմիկով պեննե
Խեկը բանջարեղենով
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Դդմիկով սոտե
Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու
Հնդկաձավարը կոճապղպեղով
Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>
Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ
Բանջարեղենային միքս
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Ոսպով և լավաշով ռոլլ
Հավի կծու սրտիկներ
Դդմիկով կոտլետ
Տապակած գազար
Բրնձով մինի տորթեր
Բազուկով կոտլետ