Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Անի Նալբանդյան · մարտ 28 2020
Դիտումներ 1193

Հնդկաձավար սիրողների և չսիրողների բանակին ուզում եմ հաշտեցնել այս համեղ բաղադրատոմսի միջոցով։ Կորոնավիրուսի մուտքը մեր կյանք ստիպում է ավելի շատ օգտագործել սխտոր և կոճապղպեղ։ Ես այս երկու մթերքներիի երկրպագուն լինելով, որոշեցի հնդկաձավարին նոր համ ու հոտ տալ։ Արդյունքը գերազանցեց բոլոր սպասելիքները։ Պատրաստեք ու կիսվեք Ձեր հաջողություններով։

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ հնդկաձավար
  • 0,5 հատ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 1 սմ կոճապղպեղ
  • 1/4 գազար
  • 1/4 կարմիր պղպեղ
  • 5 ճյուղ սամիթ
  • 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Հնդկաձավարը լավ լվանալ և խաշել 2 բաժակ սառը ջրով։ Պատրաստ լինելուց 1-2 րոպե առաջ ավելացնելաղը։
2․Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը և ավելացնել մանր կտրատած սոխը, սխտորը և կոճապղպեղը։ Մի փոքր աղ անել, որպեսզի սոխը շոգեխաշվի, ոչ թե տապակվի։ Շոգեխաշել 2-3 րոպե։
3․Գազարը և կարմիր պղպեղը հնդկաձավարի հատիկներից մի փոքր մեծ խորանարդիկներով կտրատել, որպեսզի եփվելուց հետո հնդկաձավարի հատիկների հետ մոտավորապես նույն չափի լինեն։ Սկզբում շոգեխաշված սոխ, սխտոր, կոճապղպեղի վրա ավելացնել գազարը, եփել 1-2 րոպե, ապա կարմիր պղպեղը։ Շարունակել եփել ևս 2-3 րոպե, համեմել աղով և սև պղպեղով, ավելացնել մանր կտրաատած սամիթը և կրակը անջատել։
4․Պատրաստի բանջարեղենը ավելացնել խաշած հնդկաձավարի վրա, խառնել և անմիջապես մատուցել։
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներգազարհնդկաձավարկոճապղպեղկարմիր պղպեղ

Նմանատիպ գրառումներ
Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ
Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով
Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>
Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա
Բանջարեղենային միքս
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Ոսպով և լավաշով ռոլլ
Հավի կծու սրտիկներ
Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ
Դդմիկով պեննե
Խեկը բանջարեղենով
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Դդմիկով սոտե
Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու
Դդմիկով կոտլետ
Տապակած գազար
Բրնձով մինի տորթեր
Բազուկով կոտլետ