Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 3 2015
Դիտումներ 11119

Հետաքիրքիր ու համեղ ուտեստներ պատրաստելու համար միշտ չէ որ պետք են թանկ մթերքներ: Շատ հաճախ ձեռքի տակ եղած սեզոնային բանջարեղեններից կարելի է պատրաստել համեղ ուտեստներ, որոնց բաղադրությունը շատ դժվար է առաջին հայացքից կամ առաջին պատառից հասկանալ: Ձեզ եմ առաջարկում հերթական <<հանելուկ՚՚>> ուտելիքը:

Բաղադրությունը`

  • 350 գրամ ծաղկակաղամբ
  • 2 հատ ձվի սպիտակուց
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • ձեթ
  • մշկընկույզ
  • իտալական համեմունքներ (օրեգանո,մայորան,ուրց)

Պատրաստման եղանակը`


1.Ծաղկակաղամբը լվանալ և անցկացնել քերիչով:
2.Գլուխ սոխը և սխտորը մանր կտրատել և տապակել ձեթի մեջ: Երբ ոսկեգույն դառնա, ավելացնել սպիտակուցը և խառնելով բաժանել մանր կտորների: Ապա ավելացնել քերիչով անցկացրած ծաղկակաղամբը և տապակել 6-10 րոպե: Տապակելու ընթացքում կափարիչը չփակել, որպեսզի ծաղկակաղամբը հատիկ-հատիկ մնա:
3.Անջատելուց 2-3 րոպե առաջ ավելացնել համեմունքերը և աղը: Կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Այս ուտեստը պատրաստելիս կարող եք օգտագործել ցանկացած համեմունք, որը սիրում եք: Կարող եք ավելացնել հնդկական համեմունքների փունջ և ստանալ հնդկական ուտելիք, իտալական համեմունքեր` իտալական ուտելիք: Իսկ եթե համեմունքերի սիրահար չեք, ապա ավելացրեք միայն աղ և սև պղպեղ:

սխտորաղցաններգլուխ սոխծաղկակաղամբ

Նմանատիպ գրառումներ
Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>
Ծաղկակաղամբով աղցան
Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան
Քարաճիկով աղցան
Մութաբալ
Դդմիկով և գազարով աղցան
Կանաչ լոբով և գազարով աղցան
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան
Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան
Հավի մսով և նշով աղցան
Կարմիր լոբով աղցան
Սմբուկով և ընկույզով աղցան
Դանդուռով և դդմիկով աղցան
Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ
Սնկի համով սմբուկ
Սպանախով աղցան
Գազարով և լապշայով աղցան
Խաշած լեզվով աղցան
Դանդուռով աղցան