Ծաղկակաղամբով աղցան
Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 29 2015Ծաղկակաղամբով կարելի է պատրաստել տարբեր տեսակի համեղ աղցաններ: Այս աղցանը շատ պարզ է ու միաժամանակ շատ համեղ: Փորձեք և հարստացրեք Ձեր բաղադրատոմսերը:
Բաղադրությունը`
- 500-700 գրամ ծաղկակաղամբ
- 2-3 պճեղ սխտոր
- 1/4 կապ համեմ
- 4-5 ճ/գ ալյուր
- 3 ճ/գ թթվասեր
- 3 ճ/գ մայոնեզ
- 3 ճ/գ ջուր
- խմելի սունելի
- ձեթ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Ծաղկակաղամբը բաժանել փոքր մասերի, լվանալ և խաշել աղ արած եռացող ջրի մեջ 5 րոպե: Եռացող ջրի մեջ կարող եք ավելացնել 1 հատ դափնու տերև, որը կչեզոքացնի ծաղկակաղամբից առաջացող տհաճ հոտը: Պատրաստի ծաղկակաղամբը ջրքամել և չորացնել:Այնուհետև ծաղկակաղամբի կտորները թաթախել ալյուրի մեջ և տապակել նախօրոք տաքացրած ձեթի մեջ: Տապակած ծաղկակաղամբները տեղափոխել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը քամվի:
2.Սոուսի համար իրար խառնել թթվասերը, մայոնեզը, ջուրը, մանր կտրատած համեմը, ճզմած սխտորը, խմելի սունելին, աղը և սև պղպեղը:
3.Սոուսը ավելացնել ծաղկակաղամբի վրա, խառնել և մատուցել:
Բարի ախորժակ