Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 14 2020
Դիտումներ 3732
Առողջ սնունդ նախընտրողների համար նորություն չի քինոայով թաբուլեն: Բաղադրատոմսերը շատ են, արդյունքը նույնը ՝ միշտ համեղ ու սննդարար:
Բաղադրությունը`
- 3/4 բաժակ քինոա
- 3 հատ լոլիկ
- 1 կապ հազար
- 0.5 կապ մաղադանոս
- 0.5 կապ համեմ
- 0.5 կապ կանաչ սոխ
- 10 տերև անանուխ
- 1 կիտրոնի հյութ
- զեյթունի ձեթ
- սև պղպեղ
- կարմիր պղպեղ
- վարդագույն աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Քինոան սառը ջրի տակ լվանալ, 1:2 հարաբերակցությամբ ջուր ավելացնել և եփել 10-12 րոպե մինչև պատրաստ լինելը: Կրակը սկզբում ուժեղ անել, իսկ եռ գալուց հետո եփել մարմանդ կրակի վրա:
2.Հազարը և կանաչիները լվանալ, թողնել չորանա և մանր կտրատել:
3.Լոլիկը լվանալ, չորացնել և կտրատել խորանարդաձև:
4.Բոլոր բաղադրիչները լցնել աղցանամանի մեջ, վրան ավելացնել կիտրոնի հյութը, զեյթունի ձեթը, համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Բոլորը միասին լավ խառնել և մատուցել:
Բարի ախորժակ