Թաբուլե

Անի Նալբանդյան · հուլիս 4 2015
Դիտումներ 51315

Թաբուլեն Հայաստանում շատ տարածված և սիրված աղցան է:

Բաղադրությունը`

  • 0.5 բաժակ բլղուր
  • 2 կապ մաղադանոս
  • 1 կապ կանաչ սոխ
  • 0.5 կապ անանուխ
  • 1 կապ հազար
  • 3 հատ լոլիկ
  • 1.5-2 հատ լիմոն
  • կարմիր պղպեղ
  • չաման
  • աղ
  • զեյթունի ձեթ

Պատրաստման եղանակը`


1.Բլղուրը լվանալ սառը ջրով, վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի և թողնել կես ժամ, որ բլղուրը փափկի: Եթե ամանի մեջ ջուր կավելանա, ապա քամել:
2.Կանաչիները լվանալ և մանր կտրատել:Լոլիկը կտրատել խորանարդիկներով:
3.Բոլոր բաղադրիչները խառնել իրար, համեմել աղով, կարմիր պղպեղով, չամանով, լիմոնի քամած հյութով, ավելացնել զեյթունի ձեթը: Մատուցել հազարի տերևներով:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Կարելի է ավելացնել նաև տոմատի մածուկ և մանր կտրատած վարունգ:

մաղադանոսաղցաններլիմոնանանուխպահքկանաչ սոխբլղուր

Նմանատիպ գրառումներ
Բլղուրով և թարխունով աղցան
Հազարով աղցան
Սպանախով աղցան
Աղցան կաղամբով և վարունգով
Սիսեռով և դանդուռով աղցան
Հազարով և գազարով աղցան
Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան
Սնկի համով սմբուկ
Գազարով և նեխուրով աղցան
Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան
Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով
Բաբա Գանուշ
Կանաչ լոբով և գազարով աղցան
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան
Հավի մսով և նշով աղցան