Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 9 2016
Դիտումներ 9938

Դանդուռը օմեգա3-ով հարուստ բույս է, ինչ ավելի արժեքավոր ա դարձնում նրա օգտագործումը մեր ճաշացանկում։

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ սիսեռ
  • 1 կապ դանդուռ
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • 1 ճ/գ լիմոնի հյութ
  • կանաչ սոխ
  • համեմ
  • մաղադանոս
  • ռեհան
  • 1 թ/գ սումախ
  • սև և կարմիր պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․1 բաժակ սիսեռը լվանալ և թրջել ամբողջ գիշեր։ Առավոտյան ջուրը փոխել և խաշել։ Երբ պատրաստ լինի, ավելացնել աղը, եփել ևս 1-2 րոպե, ապա անջատել կրակը։ Պատրաստի սիսեռը ջրքամել։ Երբ սիսեռը հովանա, վրան ավելացնել 2 ճ/գ ձեթ, 1ճ/գ լիմոնի հյութ, մանր կտրատած կանաչ սոխ, համեմ, մաղադանոս և ռեհան։ Համեմել սև և կարմիր պղպեղներով, սումախով։
2․1 կապ դանդուռը լվանալ սառը ջրով և կես ժամ պահել աղաջրի մեջ։ Աղաջուրը պատրաստել 1լ ջրով և մ ճ/գ աղով։ Այս ճանապարհով հնարավոր կլինի ոչնչացնել վնասակար բացիլներին։ Աղաջրից հանել, թողնել ջրքամվի։ Առանձնացնել թերթիկները և ավելացնել սիսեռի վրա։ Խանել, թողնել մոտ 15 րոպե համերը միանան և մատուցել։
Բարի ախորժակ

մաղադանոսաղցաններդանդուռհամեմկանաչ սոխսիսեռռեհան

Նմանատիպ գրառումներ
Հազարով աղցան
Սպանախով աղցան
Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով
Աղցան կաղամբով և վարունգով
Կանաչ լոբով և գազարով աղցան
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Բլղուրով և թարխունով աղցան
Հազարով և գազարով աղցան
Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան
Թաբուլե
Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան
Բաբա Գանուշ
Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան
Հավի մսով և նշով աղցան
Սնկի համով սմբուկ
Գազարով և նեխուրով աղցան