Պեկինյան կաղամբով աղցան

Անի Նալբանդյան · հունվար 21 2018
Դիտումներ 14519

Չինական կամ Պեկինյան կաղամբը ավելի հյութալի է ու համեղ։ Այս հատկության շնորհիվ աղցանները նուրբ ու համեղ են ստացվում։

Բաղադրությունը`

  • 400 գրամ պեկինյան կաղամբ
  • 200 գրամ խեցգետնի ձողիկներ
  • 250 գրամ եգիպտացորեն
  • 0,5 գլուխ սոխ
  • 1 ճ/գ ձեթ
  • մածուն (ըստ ցանկության)
  • համեմ
  • մաղադանոս
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Պեկինյան կաղամբը լվանալ, քամել, անձեռոցիկով չորացնել և կտրատել։
2․Եգիպտացորենը ջրքամել և ավելացնել կաղամբի վրա։
3․ Խեսգետնի ձողիկները կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել կաղամբի ու եգիպտացորենի վրա։
4․ Կանաչիները և սոխը նույնպես կտրատել ու ավելացնել պատրաստի աղցանամանի մեջ։
5․Համեմել աղով, սև պղպեղով և ձեթով։ Կարելի է մատուցել նաև մածունով կամ թթվասերով։

մաղադանոսաղցաններհամեմեգիպտացորենխեցգետնի ձողիկներպեկինյան կաղամբ

Նմանատիպ գրառումներ
Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով
Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան
Կանաչ լոբով և գազարով աղցան
Սիսեռով և դանդուռով աղցան
Բլղուրով և թարխունով աղցան
Հազարով աղցան
Հազարով և գազարով աղցան
Սպանախով աղցան
Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան
Աղցան կաղամբով և վարունգով
Բաբա Գանուշ
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան
Հավի մսով և նշով աղցան
Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան
Սնկի համով սմբուկ
Թաբուլե
Գազարով և նեխուրով աղցան