Դդումով կոտլետ
Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 10 2015Դիտումներ 22333
Դդումը աշնանային բանջարեղենների թագուհին է համարվում: Փորձենք այս աշնանը հնարավորինս շատ օգտագործել այս անչափ օգտակար բանջարեղենը մեր սննդակարգում: Դդումից կարելի է պատրաստել շատ համեղ կոտլետներ, որոնք նման են դդմիկով կոտլետներին:
Բաղադրությունը`
- 500 գրամ դդում
- 2 հատ ձու
- 2 պճեղ սխտոր
- 5 ճ/գ ալյուր
- 0.5 կապ սամիթ
- աղ
- սև պղպեղ
- ձեթ
Պատրաստման եղանակը`
1.Դդումը մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով:
3.Ավելացնել նաև ձուն, ալյուրը, աղը և պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
4.Թավայի մեջ ձեթը տաքացնել, ճաշի գդալով խճողակից դնել տաքացրած ձեթի մեջ, կոտլետի տեսք տալ և երկու կողմից կարմրացնել: Պատրաստի կոտլետները դնել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը քամվի:Կարելի է մատուցել և սառը, և տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ