Դդումով կոտլետ

Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 10 2015
Դիտումներ 22333

Դդումը աշնանային բանջարեղենների թագուհին է համարվում: Փորձենք այս աշնանը հնարավորինս շատ օգտագործել այս անչափ օգտակար բանջարեղենը մեր սննդակարգում: Դդումից կարելի է պատրաստել շատ համեղ կոտլետներ, որոնք նման են դդմիկով կոտլետներին:

Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ դդում
  • 2 հատ ձու
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 5 ճ/գ ալյուր
  • 0.5 կապ սամիթ
  • աղ
  • սև պղպեղ
  • ձեթ

Պատրաստման եղանակը`


1.Դդումը մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով:2.Սխտորը անցկացնել մանր քերիչով, իսկ սամիթը մանր կտրատել: Ավելացնել քերած դդումի վրա:
3.Ավելացնել նաև ձուն, ալյուրը, աղը և պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
4.Թավայի մեջ ձեթը տաքացնել, ճաշի գդալով խճողակից դնել տաքացրած ձեթի մեջ, կոտլետի տեսք տալ և երկու կողմից կարմրացնել: Պատրաստի կոտլետները դնել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը քամվի:Կարելի է մատուցել և սառը, և տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներսխտորսամիթդդում

Նմանատիպ գրառումներ
Դդումով և բրնձով փլավ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Բանջարեղենային միքս
Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Դդմիկով օրզո
Դդմիկով կոտլետ
Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ
Բրնձով և դանդուռով փլավ
Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Իմամ Բայալդի
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Աջափսանդալի
Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ
Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Չաշուշուլի դդմի սերմերով
Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Ծաղկակաղամբով կոտլետ
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Կանաչ լոբով ամառային ճաշ
Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ
Տապակած գազար
Խորոված ջեռոցում