Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Անի Նալբանդյան · հուլիս 5 2015
Դիտումներ 16414

Ամռանը պատրաստվող ճաշերը պետք է լինեն շատ թեթև, հակառակ դեպքում շատ դժվար կլինի ուտելը։ Ձեզ եմ առաջարկում շատ պարզ, բայց շատ համեղ ամառային ճաշ։

Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ կանաչ լոբի
  • 2 հատ լոլիկ
  • 1 հատ բուլղարական պղպեղ (ցանկության դեպքում նաև 0,5 հատ չիլի պղպեղ)
  • 3 պճեղ սխտոր
  • խառը կանաչի
  • կարագ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կանաչ լոբին մաքրել, լվանալ սառը ջրով և կտրատել երկարությամբ։
2․Կաթսայի մեջ լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ լոբին թեթևակի ծածկի։ Եռացրած աղ գցած ջրի մեջ ավելացնել լոբին, հենց որ սկսի եռ գալ, ավելացնել երկարությամբ կտրատած բիբարը։ Կարելի է ավելացնել նաև մի փոքր չիլի պղպեղ հաճելի կծվություն հաղորդելու համար։
3․Երբ լոբին գրեթե պատրաստ կլինի, քամել ավելորդ ջուրը, նորից դնել կրակին, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկները, կլոր-կլոր կտրատած սխտորը և կարագը։ Բոլորը միասին խառնել, կափարիչը փակել և թողնել, որ շոգեխաշվի։ Վերջում ավելացնել կտրատած խառը կանաչին, եփել ևս 2-3 րոպե և անջատել կրակը։
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներսխտորլոլիկբուլղարական պղպեղկանաչ լոբի

Նմանատիպ գրառումներ
Իմամ Բայալդի
Աջափսանդալի
Չաշուշուլի դդմի սերմերով
Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ
Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ
Դդումով և բրնձով փլավ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Բանջարեղենային միքս
Բրնձով և դանդուռով փլավ
Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ
Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Դդումով կոտլետ
Դդմիկով օրզո
Ծաղկակաղամբով կոտլետ
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Դդմիկով կոտլետ
Տապակած գազար
Խորոված ջեռոցում