Դդումով և բրնձով փլավ

Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 2 2019
Դիտումներ 2014

Բաղադրությունը`

  • 250 գրամ դդում
  • 1 բաժակ բրինձ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 5 ճյուղ թարխուն
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Բրինձը թրջել սառը ջրի մեջ 20 րոպե: Հետո ջուրը թափել և հոսող ջրի տակ պարզաջրել այնքան ժամանակ, որ ջուրը թափանցիկ լինի: Աղ արած եռացող ջրի մեջ եփել մինչև կիսաեփ լինելը
2.Դդումը մաքրել և կտրատել 5*5 սմ խորանարդիկներով:
3.Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել մանր կտրատած սոխը և սխտորը, տապակել մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը: Ավելացնել կտրատած դդումը, համեմել աղով և սև պղպեղով: Տապակել 5 րոպե, ապա ավելացնել կիսաեփ բրնձի վրա: Միասին եփել ևս 10 րոպե: Կրակը անջատելուց հետո ավելացնել թարխունի տերևները:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներսխտորսոխբրինձդդումթարխուն

Նմանատիպ գրառումներ
Բրնձով և դանդուռով փլավ
Բանջարեղենային միքս
Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Իմամ Բայալդի
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Աջափսանդալի
Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Չաշուշուլի դդմի սերմերով
Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Դդումով կոտլետ
Ծաղկակաղամբով կոտլետ
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ
Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ
Դդմիկով օրզո
Կանաչ լոբով ամառային ճաշ
Դդմիկով կոտլետ
Տապակած գազար
Խորոված ջեռոցում