Դդումով և բրնձով փլավ
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 2 2019Դիտումներ 6642
Բաղադրությունը`
- 250 գրամ դդում
- 1 բաժակ բրինձ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 3 ատամիկ սխտոր
- 5 ճյուղ թարխուն
- 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Բրինձը թրջել սառը ջրի մեջ 20 րոպե: Հետո ջուրը թափել և հոսող ջրի տակ պարզաջրել այնքան ժամանակ, որ ջուրը թափանցիկ լինի: Աղ արած եռացող ջրի մեջ եփել մինչև կիսաեփ լինելը
2.Դդումը մաքրել և կտրատել 5*5 սմ խորանարդիկներով:
3.Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել մանր կտրատած սոխը և սխտորը, տապակել մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը: Ավելացնել կտրատած դդումը, համեմել աղով և սև պղպեղով: Տապակել 5 րոպե, ապա ավելացնել կիսաեփ բրնձի վրա: Միասին եփել ևս 10 րոպե: Կրակը անջատելուց հետո ավելացնել թարխունի տերևները:
Բարի ախորժակ