Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 30 2015
Դիտումներ 10736

Աշնանային ամենահամեղ բանջարեղեներից մեկը ծաղկակաղամբն է: Ծաղկակաղամբով պատրաստվող ամենահայտնի և ընդունված տարբերակը թերևս ձվով տապակած ծաղկակաղամբ է: Իրականում այս բանջարեղենով կարելի է պատրաստել շատ համեղ և հետաքրքիր ուտեստներ: Այսօր կներկայացնեմ ծաղկակաղամբով շատ համեղ կոտլետների բաղադրատոմս, որը նաև խնայող տարբերակ է:

Բաղադրությունը`

  • 400 գրամ ծաղկակաղամբ
  • 250 գրամ հավի աղացած միս
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • 2 հատ ձու
  • 3 ճ/գ ալյուր
  • սամիթ
  • մաղադանոս
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ծաղկակաղամբը լվանալ, բաժանել միջին չափի ծաղկաբույլերի և եփել աղ արած եռացող ջրի մեջ 5 րոպե: Լցնել քամիչի մեջ և թողնել հովանա: Հովանալուց հետո շատ մանր կտրատել և լցնել ամանի մեջ:
2.Գլուխ սոխը և սխտորը մաքրել, մանր կտրատել և տապակել ձեթի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնալը: Ավելացնել կտրատած ծաղկակաղամբի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև կտրատած սամիթը և մաղադանոսը, հարած ձուն, ալյուրը, հավի միսը, աղը, սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
3.Թավայի մեջ ձեթ լցնել, տաքացնել: Խճողակից գդալով վերցնել, դնել թավայի մեջ, գդալի օգնությամբ կոտլետի տեսք տալ և երկու կողմից կարմրացնել: Պատրաստի կոտլետները դնել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը քամվի: Մատուցել թթվասերով:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներսխտորսոխհավի աղացած միսծաղկակաղամբ

Նմանատիպ գրառումներ
Բանջարեղենային միքս
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Դդումով և բրնձով փլավ
Բրնձով և դանդուռով փլավ
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Իմամ Բայալդի
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Աջափսանդալի
Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Չաշուշուլի դդմի սերմերով
Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ
Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ
Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ
Դդումով կոտլետ
Դդմիկով օրզո
Կանաչ լոբով ամառային ճաշ
Դդմիկով կոտլետ
Տապակած գազար
Խորոված ջեռոցում