Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Անի Նալբանդյան · մարտ 17 2016Համեմունքների օգտագործումը հնարավորություն է տալիս նույնիսկ հասարակ փլավը յուրօրինակ դարձնել։ Այսօր կպատրաստենք ձավարով ձլավ իտալական մոտիվներով։
Բաղադրությունը`
- 250 գրամ ձավար
- 50 մլ ձեթ
- 2 հատ գլուխ սոխ
- 3 պճեղ սխտոր
- 5-6 ճյուղ կանաչ սոխ
- 1/4 թ/գ կծու կարմիր պղպեղ
- 2 թ/գ քաղցր կարմիր պղպեղ
- 1 թ/գ չորացրած ծիտրոն
- 1 թ/գ օրեգանո
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Ձավարը մի քանի անգամ լվանալ, մինչև որ ջուրը ամբողջովին պարզ լինի։ Թողնել ջրքամվի։
2․Գլուխ սոխը,կանաչ սոխը և սխտորը մաքրել և կտրատել։ Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը և տապակել սոխն ու սխտորը մոտավորապես 3-4 րոպե։
3․Ավելացնել լվացած և ջրքամված ձավարը։ Տապակել ձեթի մեջ 2-3 րոպե, ապա ավելացնել համեմունքները, շարունակել տապակել ևս 2-3 րոպե՝ ժամանակ առ ժամաանկ խառնելով, որ համեմունքները չվառվեն։
4․Ավելացնել 1 բաժակ ջուր, խառնել և թողնել, որ եփվի։ Երբ որ ջուրը գոլորշանա, ավելացնել ևս մեկ բաժակ։ Այսպես այնքան, մինչև որ ձավարը պատրաստ լինի: Մատուցել մսային կերակուրներ հետ։
Բարի ախորժակ