Բրնձով և դանդուռով փլավ

Անի Նալբանդյան · օգոստոս 7 2018
Դիտումներ 6498

Փլավ պատրաստելը հաճույք է դառնում, երբ հնարավորություն եք ունենում <<խաղալ>> մթերքների հետ և նոր համեր ստեղծել: Ահա այդպիսի մի նոր համ եմ ստացել Ձեր համար: Շատ արագ է պատրաստվում, շատ համեղ է ու մինիմալ մթերքներ է օգտագործվում:

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բրինձ
  • 1 կապ դանդուռ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • 1/4 թ/գ քիմիոն
  • 1/4 թ/գ կարրի
  • 1/4 թ/գ կարմիր կծու պղպեղ
  • 1/4 թ/գ սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Բրինձը լվանալ և խաշել աղ արած եռացող ջրի մեջ: Պատրաստ լինելուն պես ջրքամել:
2.Դանդուռը լվանալ, կտրատել 4-5 երկարությամբ կտորների և խաշել աղ արած եռացող ջրի մեջ: Պատրաստ լինելուն պես ջրքամել:
3.Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը,և տապակել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը: Ապա ավելացնել համեմունքները, տապակել ևս 2-3 րոպե: Համեմունքներով տապակված սոխի վրա ավելացնել ջրքամած բրինձն ու դանդուռը, խառնել և եփել ևս 2-3 րոպե:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներսխտորդանդուռսոխբրինձ

Նմանատիպ գրառումներ
Դդումով և բրնձով փլավ
Բանջարեղենային միքս
Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Իմամ Բայալդի
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Աջափսանդալի
Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Չաշուշուլի դդմի սերմերով
Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Ծաղկակաղամբով կոտլետ
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ
Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ
Դդումով կոտլետ
Դդմիկով օրզո
Կանաչ լոբով ամառային ճաշ
Դդմիկով կոտլետ
Տապակած գազար
Խորոված ջեռոցում