Լեբկուխեն
Անի Նալբանդյան · փետրվար 11 2016Լեբկուխենը գերմանական թխվածքաբլիթ է: Այն սկսել են պատրաստել 13 դարում Նյուրբերգում: Լեբկուխեն ի մեջ օգտագործում են տարբեր տեսակի համեմունքներ և ընդեղեն: Ձեզ եմ առաջարկում մի տարբերակ, որը շատ համահունչ է Վալենտինի տոնին: Պատրաստեք և նվիրեք Ձեր սիրելիներին:
Բաղադրությունը`
- 1 բաժակ ալյուր
- 100 գրամ կարագ
- 200 գրամ շաքարավազ
- 1ճ/գ օսլա
- 2 ճ/գ կաթ
- 1/4 թ/գ աղացած իմբիր
- 1/4 թ/գ աղացած մեխակ
- 1/4 թ/գ աղացած դարչին
- 1/4 թ/գ աղացած մշկընկույզ
- 2 ճ/գ կակաո
- 0,5 նարնջի կեղև
- 1 ձվի սպիտակուց
- 250 գրամ շաքարի փոշի
- 1 թ/գ լիմոնի հյութ
Պատրաստման եղանակը`
1.Կարագը, շաքարավազը և կաթը լցնել ամանի մեջ և դնել գոլորշու վրա: Կաթը կօգնի, որ կարագն ու շաքարավազը շուտ հալվեն: Գոլորշու վրա շարունակել խառնել մինչև շաքարավազը հալվի:
2.Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները` ալյուրը, օսլան, իմբիրը, մեխակը, դարչինը, մշկընկույզը, նարնջի քերած կեղևը և կակաոն: Բոլորը խառնել իրար, վրան ավելացնել արդեն պատրաստի կարագն ու շաքարավազը: Բոլորը միասին լավ խառնել և հունցել:
3.Պատրաստի խմորը բացել, կտրատել սրտաձև և թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
4. Զարդարելու համար պատրաստել սպիտակ գլազուր: Ձվի սպիտակուցը հարել, ավելացնել լիմոնի հյութը, շարունակլ հարել, այնուհետև ավելացնել շաքարավազը: Ստացված գլազուրի մեջ ընկղմել թխվածքաբլիթները: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադ:
Բարի ախորժակ