Պասի թխվածքաբլիթ
Անի Նալբանդյան · մարտ 17 2015Դիտումներ 10982
Պասի ժամանակ պարտադիր չի հրաժարվել քաղցրից: Փորձեք բաղադրատոմսը այս օրերին:
Բաղադրությունը`
- 250 գրամ ալյուր
- 125 գրամ շաքարավազ
- 100 մլ արևածաղիկի ձեթ (անհոտ)
- ջեմ (ըստ ցանկության, ես վերցրել եմ թզի ջեմ)
- շաքարի փոշի
- սառը ջուր անհրաժեշտության դեպքում
Պատրաստման եղանակը`
1.Ալյուրը մաղել, վրան ավելացնել շաքարավազը և ձեթը: Ձեռքերով խմոր հունցել: Պետք է ստացվի էլաստիկ, ոչ այնքան փափուկ խմոր: Եթե խմորը փշրվում է, ավելացնել սառը ջուր: Ջրի չափը կախված է ալյուրի որակից:
2.Խմորից ձևավորել փոքր ձվի չափ գնդիկներ: Ջեռոցի թավայի վրա յուղաթերթ դնել, գնդիկները շարել վրան: Մատով գնդիկների վրա փոսիկներ անել: Փսիկների մեջ լցնել ջեմ: Թխել 160 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե: Մատուցելուց առաջ վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ