Կեֆիրով թխվածք
Անի Նալբանդյան · մարտ 1 2015Դիտումներ 7261
Արագ և հեշտ պատրաստվող թխվածք, որը շատ համեղ է:
- Խմորի համար`
- 1 բաժակ ալյուր
- 1 բաժակ կեֆիր
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 1/2 թ/գ սոդա
- 2 ճ/գ կակաո
- Կրեմի համար`
- 400 գրամ թթվասեր
- 2/3 բաժակ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը`
1.Կեֆիրը և շաքարավազը լավ հարել:
2.Ավելացնել մաղած ալյուրը, սոդան և կակաոն: Նորից լավ հարել: Լցնել ֆորմայի մեջ և եփել 200 աստիճանի տակ 30 րոպե:
3. Պատրաստի խմորը թողնել, որ սառի և մեջտեղից երկու մասի բաժանել:
4.Թթվասերը և շաքարը լավ հարել, մինչև կրեմը պատրաստ լինի:
5.Կրեմը քսել շերտերին: Վերին շերտը զարդարել քերած շոկոլադով:
6.Դնել սառնարանում երկու ժամ:
Բարի ախորժակ