Թաց շոկոլադե թխվածք
Անի Նալբանդյան · փետրվար 6 2015Դիտումներ 21716
Առանց ձվի խմորները շատ նուրբ և թեթև են ստացվում:
Բաղադրությունը`
- 1.5 բաժակ ալյուր
- 3 ճ/գ կակաո
- 1 թ/գ սոդա
- մի պտղունց աղ
- 1 բաժակ շաքար
- 1/4 բաժակ ձեթ
- 1 բաժակ ջուր
- 1/2 ճ/գ վանիլինի էքստրակտ
- 1 ճ/գ սպիտակ գինու քացախ կամ լիմոնի հյութ
- 1/4-1/2 թ/գ լուծվող սուրճ
Պատրաստման եղանակը`
1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Թխվածքի ֆորմայի մեջ դնել թխելու համար նախատեսված թուղթը, վրան քսել զեյթունի կամ արևածաղիկի ձեթ և ալյուր ցանել:
2.Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել իրար: Առանձին ամանի մեջ խառնել շաքարավազը, ձեթը, ջուրը, քացախը և լուծվող սուրճը: Հարել, մինչև որ շաքարավազը ամբողջովին հալվի:
3.Երկու զանգվածները միացնել իրար և խառնել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
4.Խմորը լցնել արդեն պատրաստի ֆորմայի մեջ և թխել 35-40 րոպե:
5.Սպասել ամբողջովին պաղի, նոր կտրատել: Կարելի է զարդարել գլազուրով կամ քերած շոկոլադով:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը