Թաց շոկոլադե թխվածք

Անի Նալբանդյան · փետրվար 6 2015
Դիտումներ 21716

Առանց ձվի խմորները շատ նուրբ և թեթև են ստացվում:

Բաղադրությունը`

  • 1.5 բաժակ ալյուր
  • 3 ճ/գ կակաո
  • 1 թ/գ սոդա
  • մի պտղունց աղ
  • 1 բաժակ շաքար
  • 1/4 բաժակ ձեթ
  • 1 բաժակ ջուր
  • 1/2 ճ/գ վանիլինի էքստրակտ
  • 1 ճ/գ սպիտակ գինու քացախ կամ լիմոնի հյութ
  • 1/4-1/2 թ/գ լուծվող սուրճ

Պատրաստման եղանակը`


1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Թխվածքի ֆորմայի մեջ դնել թխելու համար նախատեսված թուղթը, վրան քսել զեյթունի կամ արևածաղիկի ձեթ և ալյուր ցանել:
2.Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել իրար: Առանձին ամանի մեջ խառնել շաքարավազը, ձեթը, ջուրը, քացախը և լուծվող սուրճը: Հարել, մինչև որ շաքարավազը ամբողջովին հալվի:
3.Երկու զանգվածները միացնել իրար և խառնել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
4.Խմորը լցնել արդեն պատրաստի ֆորմայի մեջ և թխել 35-40 րոպե:
5.Սպասել ամբողջովին պաղի, նոր կտրատել: Կարելի է զարդարել գլազուրով կամ քերած շոկոլադով:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

թխվածքներ և տորթերալյուրշաքարավազկակաոպասձեթլուծվող սուրճ

Նմանատիպ գրառումներ
Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ
Նարնջով թխվածքաբլիթ
Կիտրոնով թխվածք
Շոկոլադե տորթ
Սև հաղարջով մաֆին
Տորտինո
Շոկոլադե բիսկվիտ
Պասի թխվածքաբլիթ
Կեֆիրով թխվածք
Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>
Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ
Էկլեր
Լեբկուխեն
Գազարով տորթ
Շառլոտկա
Մածունով թխվածքաբլիթ
Գազարով կեքս
Շոկոլադե կեքս
Տորթ <<Պանչո>>
Սալորով թխվածք
Գազարով թխվածքաբլիթ
Նուտելայով բրաունի
Բալը ձյան տակ
Սրտաձև միջուկով կեքս
Սև հաղարջով կեքս