Շառլոտկա

Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 3 2015
Դիտումներ 16248

Խնձորով պատրաստվող ամենահայտնի թխվածքներից մեկը Շառլոտկան է։ Այն շատ հեշտ պատրաստվող և համեղ թխվածք է, որը Ձեր սուրճի կամ թեյի հետ միասին լավագույն բարեկամը կարող է դառնալ ցուրտ և մռայլ օրերին։ Խնձորի, դարչինի և ընկույզի բույրը վստահորեն կջերմացնեն Ձեր խոհանոցն ու սրտերը։ Թխվածքը պատրաստելու համար շատ բաղադրիչներ պետք չեն, ուստի կարող ենք անցնել գործի։

Բաղադրությունը`

  • Խմորի համար`
    • 4 հատ ձու
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 1 բաժակ ալյուր
    • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
    • 2 հատ խնձոր
  • Մրգային միջուկի համար`
    • 5 հատ խնձոր
    • 50 գրամ կարագ
    • 2 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կոնյակ
    • 1 թ/գ դարչին
    • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խնձորները լվանալ, հեռացնել կեղևը և բաժանել յուրաքանչյուրը 8 հավասար մասի։
2.Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազը, խառնել և ավելացնել խնձորները։ Տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել դարչինը և նորից 1 ճ/գ շաքարավազ։ Որպեսզի խնձորները ավելի լավ գույն և բույր ունենան, ավելացնել 1 ճ/գ կոնյակ և այրել։ Այսպես շաքարավազը ավելի հեշտ կկարամելացվի։ Պատրաստի խնձորները թողնել, որ մի փոքր հովանան։ Թխվածքի ամանի հատակին և պատերին կարագ քսել։ Խնձորները ծաղիկի տեսքով դասավորել ամանի հատակին։ Վրան լցնել մանրացրած ընկույզը։
2.Խմորը պատրաստելու համար նախ ձվերը հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը և հարել այնքան, մինչև որ ստացվի սպիտակ զանգված։ Ապա ավելացնել ալյուրի և փխրեցուցիչի խառնուրդը։ Որպեսզի խմորը լավ բարձրանա, ալյուրը անցկացնել մաղով։ Այսպես ալյուրը թթվածնով կհարստանա ու խմորը լավ կբարձրանա։ Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել նախօրոք մաքրած և կտրատած 2 հատ խնձոր։ Խմորը ավելացնել արդեն իսկ ծաղիկի տեսքվ շարված խնձորների վրա, գդալով թեթևակի հավասարեցնել և թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել մոտ 10 րոպե , որ հովանա, ապա շուռ տալ շառլոտկան։ Այսպիսով խնձորները կհայտվեն վերևում և ավելի գեղեցիկ տեսք կունենա։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

թխվածքներ և տորթերալյուրշաքարավազդարչինխնձորկոնյակ

Նմանատիպ գրառումներ
Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>
Լեբկուխեն
Գազարով տորթ
Գազարով կեքս
Նարնջով թխվածքաբլիթ
Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ
Սալորով թխվածք
Կիտրոնով թխվածք
Էկլեր
Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ
Շոկոլադե տորթ
Սև հաղարջով մաֆին
Մածունով թխվածքաբլիթ
Տորտինո
Շոկոլադե բիսկվիտ
Պասի թխվածքաբլիթ
Կեֆիրով թխվածք
Թաց շոկոլադե թխվածք
Գազարով թխվածքաբլիթ
Նուտելայով բրաունի
Բալը ձյան տակ
Սրտաձև միջուկով կեքս
Սև հաղարջով կեքս
Շոկոլադե կեքս
Տորթ <<Պանչո>>