Նարնջով թխվածքաբլիթ

Անի Նալբանդյան · ապրիլ 27 2020
Դիտումներ 3504

Ա՜խ,նարինջի այդ խենթացնող բույրը, որ տարածվում է օդի մեջ ու ստիպում ավելի խորը շնչել, որ ոչ մի մասնիկ առանց քեզ հպվելու չցնդի։ Այդ բույրով տարված սկսեցի պատրաստել այս թխվածքաբլիթները Մեծ Պահքի օրերին թեյիս բաժակին ընկերակից գտնելու համար․․․Պահքի օրերը ավարտվել են, բայց թխվածքաբլիթը մոռանալ չի լինում․․․Թեյի բաժակին երբեմն քաղցրահամ ընկեր է պետք ~~~

Բաղադրությունը`

  • 1 հատ նարինջ
  • 500 գրամ ալյուր
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • շաքարի փոշի
  • 100 մլ ջուր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Նարինջի վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել 3-5 րոպե, ապա լավ լվանալ և անցկացնել մսաղացով՝ առանց կեղևը հեռացնելու։

2․Աղացած նարինջի վրա ավելացնել շաքարավազը, ջուրը, ձեթը և խառնել։

2․Առանձին տարայի մեջ ալյուրի վրա ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղը։

4․Չոր զանգվածը լցնել նարինջի թաց զանգվածի վրա և հունցել մինչև ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպնող խմոր։

5․Խմորը բաժանել փոքրիկ գնդիկների։ Յուրաքանչյուր գնդիկը մատներով խաղալով վերածել 1 սմ հաստությամբ և 12-13 սմ երկարությամբ պարանի, ապա հանգույց անել։ Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե։ Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ։ Շատ համեղ է ստացվում թեյի հետ։

Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Կախված մրգի հյութեղությունից և ալյուրի որակից, հնարավոր է ալյուրը ավելի շատ կամ ավելի քիչ պահանջվի։ Դրա համար էլ ալյուրը քիչ-քիչ ավելացրեք։

2․Թխվածքաբլիթները կարող եք թխել նաև գնդիկների տեսքով։

թխվածքներ և տորթերալյուրշաքարավազփխրեցուցիչնարինջձեթ

Նմանատիպ գրառումներ
Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>
Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ
Սև հաղարջով մաֆին
Շոկոլադե բիսկվիտ
Պասի թխվածքաբլիթ
Թաց շոկոլադե թխվածք
Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ
Կիտրոնով թխվածք
Գազարով թխվածքաբլիթ
Էկլեր
Լեբկուխեն
Գազարով տորթ
Շառլոտկա
Շոկոլադե տորթ
Մածունով թխվածքաբլիթ
Տորտինո
Գազարով կեքս
Կեֆիրով թխվածք
Սալորով թխվածք
Նուտելայով բրաունի
Բալը ձյան տակ
Սրտաձև միջուկով կեքս
Սև հաղարջով կեքս
Շոկոլադե կեքս
Տորթ <<Պանչո>>