Սրտաձև էկլեր

Անի Նալբանդյան · փետրվար 13 2016
Դիտումներ 6861

Յուրահատուկ միջուկով սրտաձև էկլերը կարող է Վալենտինի օրվա համար լավագույն նվերը դառնալ:

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ տաք ջուր
  • 100 գրամ կարագ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • 1 պտղունց աղ
  • 4 հատ ձու
  • 0.5 բաժակ սերուցք
  • 0.5 լիմոնի հյութ
  • 0.5 բաժակ շաքարի փոշի
  • 100 գրամ կաթնաշոռ

Պատրաստման եղանակը`


1.Տաք ջուրը, աղը, շաքարավազը և կարագը միասին դնել միջին ուժգնության կրակին, հասցնել եռման, կրակի վրայից վերցնել, ավելացնել ալյուրը և խառնել:Նորից դնել կրակի վրա, անըդհատ խառնել 2-3 րոպե: Երբ խմորը կաթսայի պատերից անջատվի, կրակից վերցնել: Խմորը տեղափոխել այլ ամանի մեջ, հարել, որ մի փոքր հովանա, ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն:Խմորը պետք է ստացվի հարթ և փայլուն: Ապահովության համար վերջին ձուն առանձին ամանի մեջ պատառաքաղով հարել և քիչ-քիչ ավելացնել, որպեսզի հնարավոր լինի կառավարել խմորի պնդությունը:
2.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել, վրան կարագ քսել: Խմորը լցնել խոհարարական պարկի մեջ, սրտաձև տեսք տալ: Եփել 20-30 րոպե: Պատրաստ լինելուց հետո դեռ 15 րոպե թողնել ջեռոցում, որպեսզի էկլերները չիջնեն:
3.Սերուցքը և շաքարի փոշին հարել իրար հետ, ավելացնել լիմոնի հյութը և կաթնաշոռը: Հարել մինչև պատրաստ լինելը:
4.Պատրաստի էկլերների վրա ներքևի հատվածում անցք բացել և խոհարարական ներարկիչով կրեմ լցնել: Կարելի է նույն գործողությունը անել նաև խոհարարական պարկով կամ էլ գդալով: Զարդարել շաքարի փոշիով:
Բարի ախորժակ

ձուալյուրկարագշաքար փոշիկաթնաշոռլիմոնսուրբ վալենտինսերուցք

Նմանատիպ գրառումներ
Սրտաձև միջուկով կեքս
Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ
Սալորով թխվածք
Կիտրոնով թխվածք
Էկլեր
Գազարով տորթ
Սև հաղարջով կեքս
Տորտինո
Շոկոլադե բիսկվիտ
Շոկոլադե կեքս
Տորթ <<Պանչո>>
Շոկոլադով կեքսեր
Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>
Ամերիկյան Փանքեյք
Սոբա
Նուտելայով բրաունի
Բազուկով չեխական դերունի
Մաղադանոսով կոտլետ
Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ
Սնկով և բրոկոլիով թխվածք
Շոկոլադե տորթ
Սև հաղարջով մաֆին
Դդմիկով կոտլետ
Ելակով ալադի
Կոլդունի
Բանանով հաց
Lյարդով տորթ
Հաղարջով ալադի
Ռուլետ <<Վագրային>>