Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Անի Նալբանդյան · մարտ 28 2017
Դիտումներ 11939

Արագ պատրաստվող ուտեստները միշտ չէ որ վնասակար են։ Երբ գրեթե ժամանակ չունես, բայց միևնույն ժամանակ չես ուզում անորակ սնունդ ընդունել, օգնության կգա այս բաղադրատոմսը։ Այսօր որոշեցի համադրել ավելուկն ու բլղուրը։ Ստացվեց արտակարգ համեղ և օգտակար փլավ, որի պատրաստելը շատ քիչ ժամանակ կխլի ձեզանից։ Փորձեք և կիսվեք Ձեր տպավորություններով։

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ մանր բլղուր
  • 1 կապ ավելուկ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 100 գրամ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանր բլղուրը լվանալ, վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ ծածկի բլղուրը։ Թողնել 20-30 րոպե։Այս ընթացքում բլղուրը ամբողջովին կներծծի ջուրը։
2․Ավելուկը մկրատով կտրատել, վրան լցնել գոլ ջուր, թողնել 15 րոպե, ապա քամել և եփել աղ արած եռացող ջրում։ Պատրաստի ավելուկը ջրքամել։
3․Ձեթը տաքացնել, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը, տապակել 3 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած սխտորը։ Շարունակել ևս մեկ րոպե, ապա ավելացնել բլղուրը և ավելուկը։ Անհրաժեշտության դեպքում համեմել աղով։ Եփել ևս երկու րոպե և վերցնել կրակի վրայից։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ

սխտորսոխպահքհայկական խոհանոցավելուկբլղուր

Նմանատիպ գրառումներ
Եղինջով և բլղուրով ապուր
Ավելուկով սենդվիչ
Սխտորած վարսակի փաթիլներով
Խորոված լոլիկով սոուս
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Կարմիր լոբով աղցան
Սնկի համով սմբուկ
Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց
Քարաճիկով աղցան
Դդումով և բրնձով փլավ
Դդմիկով և գազարով աղցան
Բանջարեղենային միքս
Բրնձով և դանդուռով փլավ
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Իմամ Բայալդի
Աջափսանդալի
Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան
Ձավարով և համեմունքներով փլավ
Չաշուշուլի դդմի սերմերով
Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Ծաղկակաղամբով կոտլետ
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ
Անանուխով չաթնի
Lյարդով տորթ
Կորեական գազարը մսով
Դդմիկը թթվասերի սոուսով