Բլղուրով և ավելուկով փլավ
Անի Նալբանդյան · մարտ 28 2017Արագ պատրաստվող ուտեստները միշտ չէ որ վնասակար են։ Երբ գրեթե ժամանակ չունես, բայց միևնույն ժամանակ չես ուզում անորակ սնունդ ընդունել, օգնության կգա այս բաղադրատոմսը։ Այսօր որոշեցի համադրել ավելուկն ու բլղուրը։ Ստացվեց արտակարգ համեղ և օգտակար փլավ, որի պատրաստելը շատ քիչ ժամանակ կխլի ձեզանից։ Փորձեք և կիսվեք Ձեր տպավորություններով։
Բաղադրությունը`
- 1 բաժակ մանր բլղուր
- 1 կապ ավելուկ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 3 ատամիկ սխտոր
- 100 գրամ ձեթ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Մանր բլղուրը լվանալ, վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ ծածկի բլղուրը։ Թողնել 20-30 րոպե։Այս ընթացքում բլղուրը ամբողջովին կներծծի ջուրը։
2․Ավելուկը մկրատով կտրատել, վրան լցնել գոլ ջուր, թողնել 15 րոպե, ապա քամել և եփել աղ արած եռացող ջրում։ Պատրաստի ավելուկը ջրքամել։
3․Ձեթը տաքացնել, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը, տապակել 3 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած սխտորը։ Շարունակել ևս մեկ րոպե, ապա ավելացնել բլղուրը և ավելուկը։ Անհրաժեշտության դեպքում համեմել աղով։ Եփել ևս երկու րոպե և վերցնել կրակի վրայից։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ